Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska predizborna kampanja

Pjesma, pjenušac, niski udarci i kaznene prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pjesma, pjenušac, niski udarci sve su to prve karakteristike već zahuktale predizborne kampanje. U cijeloj je Hrvatskoj jedan zajednički nazivnik svim kandidatima - obećanja.

'Daj ljudima što žele, pjesmu i zabavu' glavni je čini se moto Željka Keruma. Na listi su poznati Splićani, čini se ne baš s nekim planom. Split će procvjetati poručio je Kreum i obećao tisuće stanova za mlade i bolji život svima. 'Grad Split to zaslužuje. Nažalost 18 godina nije se pokretalo ništa', kaže Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijevremeni izbori Birači 9 gradova i 8 općina glasaju za gradonačelnike i načelnike Slika nije dostupna Pismo predsjednika HDZ-a Karamarko Hrvatima u BiH: Izađite na izbore jer položaj Hrvata ovisi o ovim izborima

Nešto južnije u Metkoviću Stipe Gabrić Jambo kampanju će voditi po sudu. Stižu mu pozivi i kaznene prijave za malverzacije stare 3 do 5 godina. Sve je to kaže politička igra i kazna jer je iako u saboru partner HDZ-u u klupama HSS-a, u borbu za Metković krenuo je sam.

U Zagrebu HNS ima problema s foteljama. U metropoli oporbeni HNS demantira priče o sukobu vrha. Nisu se kažu Pusić i Čačić posvađali zato što nemaju svojeg kandidata protiv Bandića. 'Uopće nije problem u SDP-u. Problem je u načinu i modelu kako se vodi grad, a taj model se zove Bandić- Holjevac-Sanader', tvrdi Čačić.

Rijeka nije SDP-ova utvrda već grad otvoren svima poruka je Zorana Milanovića koaliciji SDP-a, HNS-a ali i HSS-a i HSLS-a koja podupire Vojka Obersnela za riječkog gradonačelnika. 'Čistih ruku dočekujem kraj ovoga mandata i početak utrke za novi', kaže Obersnel.

Predizborne igre traju. Sve su intenzivnije, a moto je isti: neka bolji pobjedi. Građani su ti koji će odlučiti traže li boljeg, čovjeka, političara ili bolje obećanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene