Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da je danas drugi krug

Gradonačelnici Bandić, Kerum i Bubalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje o izgledima za pobjedu u drugom krugu, napravljeno ekskluzivno za Novu TV i prvo tog tipa u Hrvatskoj, otkriva kako bi u Splitu, da su izbori danas, pobijedio Željko Kerum, u Zagrebu Milan Bandić, a u Osijeku Krešimir Bubalo.

Da su na listićima građani Splita imali ponuđene samo Željka Keruma i Ranka Ostojića, Kerum bi dobio 49 posto, a Ostojić 42 posto glasova. Bitka će se voditi za 9 posto neodlučnih birača. Prema našim istraživanjima, Kerum je dobio HDZ-ove birače. No, još uvijek za drugi krug izbora, trećina HDZ-ovih birača ne zna kome dati svoj glas. Stoga je sada utrka za te birače i teško da će Kuret ili Sanader moći utjecati na njih. Pitanje je hoće li uopće izaći na izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Rješenje prirodnim putem' Mlakar: Opoziv lokalnih čelnika regulirati zakonom o njihovu izboru Slika nije dostupna Ocjena gotovo identična, ali... Zagreb više ne želi Bandića, Splićani su zadovoljni Kerumom

>> Kuret: U drugom krugu glasujte po svojoj savjesti

>> Šaman Hodak porazio HDZ, bivša porno glumica nije prošla

Prema izlaznim anketama u Zagrebu bi pobijedio Milan Bandić sa 56 posto, u odnosu na 34 posto koje bi dobio Josip Kregar. 10 posto ispitanika je neodlučno. Bandić uzima većinu HDZ-ovih birača, a Kregar HNS-ove, što je i logično budući da mu je ta stranka dala i podršku. Većina birača Tatjane Holjevac bira Bandića.

>> Knin: Rimac pomela konkurenciju

Izborna kampanja u Osijeku bila je neizvjesna, no prema izlaznim anketama čini se da Bubalo dobiva 60 posto, Anto Đapić 30 posto. Najveći dio Matkovićevih birača te birača socijaldemokrata i HSLS-a odlazi Bubalu, pokazuju procjene Nove TV i agencije IPSOS Pulsa. Može se reći da HDZ nije previše bio kažnjen niti SDP nagrađen u godini recesije, velikih lomova i smanjivanja plaća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene