Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ IZGUBIO VEĆINU

U Solinu nakon tri desetljeća prvi put drugi krug izbora: ''Neću imati problema sankcionirati onoga tko ne bude radio u interesu grada''

Puna tri desetljeća HDZ je gradonačelnika Solina dobivao u prvom krugu. Sve do ove godine, kada je u drugi krug ušao kandidat Nezavisne liste Mladih.

Vedranom Duvnjakom, kandidatom za gradonačelnika Solina
i Anitom Perković-Milišić, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika Solina razgovarao je Ivan Kaštelan.

Vijećnici s Nezavisne liste Mladih su zajedno s oporbenim vijećnicima dogovorili suradnju, tako da je HDZ izgubio većinu u vijeću.

Duvnjak je odmah dao razlog zašto misli da će biti bolji od prethodnog gradonačelnika. ''Odgovornost u Solinu će imat svoje ime i prezime'', rekao je.

Sve će, kaže, biti javno i transparentno što do sada nije bio slučaj. ''Neću imati problema sankcionirati onoga tko ne bude radio u interesu grada'', izjavio je.

Solin se u javnosti predstavlja kao grad prijatelj djece, ali ipak postoje problemi za obitelji. ''Napravljeno je 20 novih zgrada, a za te građane i djecu nema niti jedan sportski sadržaj i nijedno sportsko igralište'', naveo je primjer. 

Zamjenica za gradonačelnicu, Anita Perković-Milišić, smatra da je problem grada netransparentnost proračuna. ''Ukoliko vi dobijete uvid u proračun, nailazit ćete često na stavke ''ostalo''. Naši građani trebali bi promatrati proračun kao vlastiti novčanik, vlastiti novac jer to on zaista jest'', komentirala je.

U politiku je ušla zato što je počela uviđati probleme koji je okružuju, ali i mogla je dati svoje ideje kako popraviti društvo i zajednicu u kojoj živi.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene