Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je prilikom pružanja podrške kandidatkinji za istarsku županicu dr. Ireni Hrstić i kandidatu za pulskog gradonačelnika Mirku Jurkiću rekao kako HDZ s optimizmom gleda na lokalne izbore i da Vlada vodi računa o svim krajevima Hrvatske.


Vodimo računa o svim krajevima Hrvatske, ne gledamo gdje je tko na vlasti, rekao je Andrej Plenković.

Kako je istaknuo, HDZ ima novu generaciju mladih političara i snažno podržava svoje kandidate. "Imamo novu generaciju mladih HDZ-ovih političara te stoga vjerujemo da će se dio naših postignuća reflektirati na nedjeljnim izborima", istaknuo je Plenković. Za ravnateljicu pulske Opće bolnice je rekao kako se nada da će proći u drugi krug.

Podsjetivši na sve projekte koje je Vlada podržala u Istri, poput istarskog ipsilona i nove pulske bolnice, Plenković je ocijenio kako je upravo dr. Hrstić bila jedna od najvažnijih osoba u Istri u borbi protiv COVID-a u proteklih petnaestak mjeseci.

"Ona je predstavila kvalitetan program te je u ovu utrku ušla uz veliko srce, ali sa sadržajem i konkretnim postignućima" - naglasio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Dodao je kako je tijekom prvog mandata Vlade u Istri ugovoreno 2,6 milijardi europskih sredstava što je, smatra on "sjajan poticaj razvoju županije", dok je reformom financiranja lokalne i područne samouprave znatno povećan prihod jedinicama lokalne samouprave.

Andrej Plenković Plenković uzvratio Milanoviću: ''Prevarant i prodavač boze se razotkrio. Prije godinu dvije izdavao se da je normalan, a ovo nije normalno''

Andrej Plenković Andrej Plenković čestitao Dan Europe: "Gradimo Europu mira, socijalne pravednosti i gospodarskog razvoja"

Osim toga, podsjetio je kako je tijekom COVID krize isplaćeno 857 milijuna kuna za plaće 45 tisuća radnika u Istri te su izdvojena sredstva kako bi se riješili dugovi u brodogradnji dok je Vlada sada ciljano omogućila da se ponovno steknu preduvjeti za pokretanje proizvodnje u Uljaniku.

"Vrijeme je da Istri damo novi razvojni zamah i da iskoristimo prilike koje nam se pružaju. I zato moramo probuditi Istru i pokrenuti novi ciklus razvoja" - poručila je HDZ-ova kandidatkinja za županicu Irena Hrstić. Kandidat za pulskog gradonačelnika Mirko Jurkić istaknuo je da Pula mora "ambiciozno gledati prema naprijed" te da se ne može, kako je ocijenio, "stihijski razvijati kao do sada".