Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMJENA U KLUPAMA

Nakon izbora novi ljudi dolaze u Sabor, ali neki će - sjediti na dvije fotelje: "Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji"

Aktualno Galerija +0 Hrvatski sabor Galerija 1/1 >>
Nakon lokalnih izbora dolazi i do smjene nekih zastupnika u saborskim klupama. Točnije, njih 28 uz onu saborsku izborilo je još jednu fotelju. Neki će morati otići, dok će drugi raditi jedno i drugo.

Oni odlaze i dolaze. Ukupno 28 zastupnika na lokalnim izborima izborilo je nove funkcije ili potvrdilo stare. Točnije, to su dva župana, 16 gradonačelnika, sedam načelnika, jedan zamjenik župana, dva zamjenika gradonačelnika. Jedan od njih je i HDZ-ov Ivan Celjak.

''Nije mi žao jer ovog trenutak u kojem se nalazi moja županija, i za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije bit ću puno korisniji na funkciji župana", rekao je Celjak za Dnevnik Nove TV Sabini Tandari Knezović.

Umjesto Celjaka u Sabor bi mogli ući HDZ-ovi gradonačelnici Marin Piletić ili Magdalena Komes. Traži se zamjena i za novog varaždinskog župana Anđelka Stričaka. Na dvije funkcije teško će i novi osječki gradonačelnik Ivan Radić. I Tomislav Tomašević odradio je posljednju saborsku šihtu. Umjesto njega dolazi stranačka kolegica Urša Raukar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 60 POSTO BOLJI REZULTAT NEGO LANI Dan obilježile velike gužve prema moru - tražila se karta više za otoke, uvedene i izvanredne linije trajekata: "Zaista je užitak vratiti se u staro normalno"

Pročitajte i ovo Informer: Dobitnici i gubitaši koronakrize - 1 ČAK I PROFITIRALI Pandemija koronavirusa na neke je utjecala i - pozitivno: "Mi smo se dan poslije, nakon što nam je nametnuto da moramo raditi od kuće, vrlo brzo prilagodili"

Iz Sabora u Gradsku skupštinu odlazi i Rada Borić. Umjesto nje će doći Ivana Kekin. Gradske teme, priznaje Borić, ipak su joj bliže.

"Kolega Tomašević je postao gradonačelnik tako da će nas biti samo dvoje koji znaju i imaju tu memoriju kako funkcionira Gradska skupština. Važno je biti tamo i pokazati ono što smo govorili, da ćemo znati i upravljati gradom. Rekla bih da mi neće nedostajati saborske klupe i mislim da treba naučiti da se moć uvijek dijeli", komentirala je Borić.

Najaktivniji zastupnik Miro Bulj postao je gradonačelnik Sinja.

''Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji'', govori Bulj koji će ponedjeljkom, utorkom, subotom i nedjeljom biti na raspolaganju Sinju, a srijedom, četvrtkom i petkom Zagrebu.

A ovaj dvojac gradonačelnički mandat bez problema potvrdio je u prvom krugu. Ostaju i dalje u Saboru.

''To ovisi o tome koliko voliš svoj posao. Ja doista volim ovo što radim. Mislim da je ovo s aspekta gradonačelnika Koprivnice jedna kompatibilna stvar jer nam omogućava da brendiramo naš kraj ali i da se borimo i za interese našeg kraja", rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na pitanje koliko kvalitetno može obavljati obje funkcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna planuo u vožnji? Strava u BiH: U zapaljenom automobilu izgorio muškarac

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna druga strana priče Obrat u incidentu s prometnom redarkom: "Lagala je, nisam je ni taknuo... Tužit ću je"

''Definitvno je teško. Ne mogu bježati od toga. Međutim ukoliko ste pasionirani ukoliko želite nešto napraviti za svoj grad onda morate biti tamo gdje se donose odluke, a to je Hrvatski sabor definitivno", komentirao je Dario Hrebak, saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara.

Ali mnogih na poslu nema. Pa gledamo slike poluprazne sabornice, a još sada i koriste činjenicu da ih u doba pandemije gotovo nitko i ne kontrolira, ali birači sve vide. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene