Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidatkinja Glasa i Demokrata za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš izjavila je u nedjelju kako je izborni rezultat platforme Možemo i Tomislava Tomaševića pokazao da je Zagreb spreman za promjene, ali i drugačiji način upravljanja.


U izjavi novinarima kazala je da je "s jedne strane veseli" uvjerljiva pobjeda koju su platforma Možemo! i Tomislav Tomašević odnijeli u Zagrebu.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš kandidira se za gradonačelnicu Zagreba: "Građani znaju tko sam. Procjenjujem da je moj životni i radni put pokazao da mogu biti dobra gradonačelnica"

"Voljela bih da smo i mi tu negdje bliže zbog jednostavnog razloga što je Zagreb pokazao da je spreman za promjene i drugačiji način upravljanja", rekla je Mrak-Taritaš.

Prema podacima DIP-a nakon gotovo 90 posto obrađenih biračkih mjesta, Mrak-Taritaš je u utrci za gradonačelničku dužnost osvojila 0,83 posto glasova, dok je lista Glasa i Demokrata za Skupštinu osvojila 0,78 posto.

Poručila je da želi svu sreću Možemo! i Tomaševiću te da uspiju u svakom potezu jer, kako navodi, prema svemu sudeći će imati većinu u Gradskoj skupštini, što im jamči ostvarenje projekata.

"I kada bi u ove četiri godine ostvarili trećinu onoga što su najavili u predizbornoj kampanji, grad Zagreb ima iskorak i budućnost", smatra Mrak-Taritaš.

Uvjerena je kako će uspjeh Tomaševića i Možemo! dovesti i do poremećaja na državnoj razini te da će velike stranke morati razmisliti i vidjeti što i kako dalje.

"Mi smo bili dvije male stranke, Glas i Demokrati, odradili smo dobro, najbolje što znamo i možemo. Sigurna sam da na prostoru političke scene u Hrvatskoj trebaju biti i stranke kao što su naše, koje mogu raditi i ukazivati na niz stvari i niz promjena u društvu. Politička scena se ne smije pretvoriti u duopol velikih stranaka, trebamo i mi ostali biti prisutni jer smo korektiv u puno slučajeva", zaključila je Mrak-Taritaš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju