Zvonimir Troskot
Zvonimir Troskot Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot pozvao je u petak građane da 16. svibnja izađu na lokalne izbore i daju mu glas, tvrdeći da više Mosta u Gradskoj skupštini znači manje korupcije te više škola i vrtića, jeftinije komunalije i manje namete.


Toga dana možemo donijeti promjene i srušiti koruptivnu i klijentelističku hobotnicu u Zagrebu te tako pokrenuti promjene u cijeloj Hrvatskoj i donijeti bolji život građanima. Sada je vrijeme, glas za Most i mene kao kandidata put je k tome da dolaze bolji vjetrovi za Zagreb i Hrvatsku, poručio je Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako su jedini ponudili izvedivo rješenje za obnovu Zagreba nakon potresa te ocijenio kako je je doneseni Zakon o obnovi neprovediv.

"U rješenju koje smo ponudili građanina najmanje participiraju u troškovima, ne sudjeluje gradski proračun već sami investitori i to smo nazvali bečkim modelom jer bismo zadržali bečku urbanistiku.

Kada preuzmemo vlast, smanjili bismo prirez za tri postotna poena i za to postoji mogućnost uštedama na javnoj nabavi, administrativnim i troškovima osoblja jer je javna administracija previše nabujala", dodao je.

"Što se tiče prometa, ponudili smo uspostavu integriranog prijevoza, spajanje željezničkog putničkog prometa sa ZET-om i i druga rješenja", rekao je Troskot.

"Gradili bismo škole i vrtiće novcem fondova EU fondova, kao i staračke domove kako stariji sugrađani koji su cijeli radni vijek izdvajali kroz porez i prirez više ne bi morali čekati i po 10 godina na smještaj u njima.

U odnosu na ostale kandidate ne bismo nikoga segregirali, nego bismo građanima ponudili zagrebačke promenade i vratili ih na prave zagrebačke simbole - potoke koji teku od Medvednice prema Savi, gradili šetnice i biciklističke staze te povezali zagrebačke kvartove", rekao je Troskot.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju