Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO ĆE BITI NA LJETO?

Šostar o cjepivu i vraćanju na staro: "Važno je da svi shvate da je Moderna vrlo slična Pfizeru, to cjepivo ne treba odbijati"

Šostar je govorio o cijepljenju u Zagrebu, epidemiološkim mjerama koje bi trebalo popustiti od prvog lipnja i o očekivanjima u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Sa Zvonimirom Šostarom, ravnateljem Nastavnog zavoda ''Dr. Andrija Štampar'' o epidemiološkoj situaciji i cijepljenju razgovarala je Valentina Baus.

Šostar vjeruje da će Hrvatska dostići 55 posto procijepljenosti, kao što je premijer Plenković najavljivao. Zagreb je predvodnik u Hrvatskoj po broju cijepljenih. Na dan se može cijepiti do 11.000 ljudi, no trenutno se dnevno cijepi oko 6500 do 7000 ljudi.

Također, dodao je da građani ne bi trebali odbijati cijepljenje Modernom, zato što je vrlo slična Pfizeru. ''Prema Moderni su bili malo skeptični. Vidjeli smo to u subotu - od naručenih 2200 došlo je samo 800 naših sugrađana'', rekao je. U Zagrebu se cijepi Pfizerom i Modernom, trenutno nema drugih cjepiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objava do kraja mjeseca Plenković na pitanje jesu li odabrani francuski avioni: "Na sastanku smo sve raspravili. Neću više o tome u ovom trenutku"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Hrvatskoj Mučili životinje: Jedan je u tri ujutro pucao vatrenim oružjem u psa, a drugi zračnom puškom

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, ako se pad broja zaraženih nastavi, može se očekivati ublažavanje mjera. ''Mislim da bi to trebalo biti, sasvim sigurno, gospodarska, kulturna i slična događanja, prvenstveno na otvorenom. Mislim da će, ako se trend nastavi, otvoriti restorani, da će se moći sjediti unutra, naravno, uz primjereni razmak'', otkrio je.

''Ako se nastavi ovaj trend procjepljivanja onda vjerujem da ćemo se polako, već i na ljeto, a pogotovo na jesen vratiti onom životu kojim smo navikli živjeti, a to znači bez maski, bez zatvaranja, da ćemo se moći normalno družiti i normalno živjeti'', zaključio je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene