Čačić i Stričak u drugom krugu
Čačić i Stričak u drugom krugu Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Patrik Macek/PIXSELL/Pixsell

Dva su kandidata ušla u drugi krug izbora za župana Varaždinske županije, sadašnji župan Radimir Čačić, kandidat Reformista i Umirovljenika, te Anđelko Stričak, kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a.


Čačić je osvojio nešto više od 31 posto, a Stričak oko 27 posto glasova birača, a Čačić kaže da ga rezultat nije iznenadio te da očekuje uvjerljivu pobjedu u drugom krugu.

Vezani članci Radimir Čačić, Hrvoje Zekanović i Mislav Bago Žestoka debata o uvođenju eura: "Strašili ste ljude da umirovljenici neće imati za mirovine", "Ovu glupost neću komentirati, tako bedasto" Radimir Čačić Čačić o posrnulom međimurskom županu Posavcu: "Morao bi biti debilan da prizna mito. On je tada to primio u kampanji i to nije problem"

"Rezultati diljem županije nadmašili su naša očekivanja. Pobijedili smo u prvom krugu u Martijancu, pobijedili smo u Donjoj Voći, idemo u drugi krug s velikim šansama za pobjedu u Varaždinskim Toplicama", kazao je Čačić.

Reformisti imaju kandidate za načelnike i u drugom krugu izbora u općinama Jalžabet i Maruševec, rekao je i podsjetio da nakon prošlih izbora nisu imali nijednog gradonačelnika niti načelnika.

Kad je riječ o Županijskoj skupštini, Čačić kaže da je lista Reformista porasla za 50 posto.

Komentirao je i rezultate u gradu Varaždinu. "Posebno nas veseli to što očekujemo odlazak ekipe Čehok-Patafta s političke scene", poručio je Čačić.

Zadovoljan je i Stričak, koji naglašava da je HDZ-ov kandidat Siniša Jenkač u Novom Marofu pobijedio u prvom krugu, dok HDZ-ovi kandidati idu u drugi krug izbora u Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama.

"Situacija u gradovima je dobra i ohrabrujuća i to će pomoći meni kao kandidatu za župana, da mobiliziramo što više birača", kazao je Stričak.

Ustvrdio je da su se HDZ- ovci u protekle četiri godine bavili investicijama koje znače kvalitetniji standard života građana.

"Nismo se bavili svađama i prepucavanja niti svojatanjem projekata i investicija. Smatram da smo surađivali sa svima koji su to htjeli i ta je suradnja dovela do investicijskog booma i dobrog rezultata", rekao je Stričak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju