Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet i danas pojačan

Turista u splitskoj luci kao u špici sezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskim trajektnoj i zračnoj luci danas, zadnjeg vikenda kolovoza promet putnika je pojačan i očekuje se da će večeras do ponoći kroz njih u oba smjera proći između 45000 i 50000 putnika.

Koordinator 'Jadrolinijinog' plovnog područja Split Ante Mrvica je izjavio kako je danas, iako je zadnji vikend kolovoza, promet putnika u splitskoj trajektnoj luci kao u vrijeme 'špice' turističke sezone te da su sve trajektne i katamaranske linije u smjeru srednjedalmatinskih otoka danas popunjene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teške borbe Pobunjenici opkolili lojalističke postrojbe u Misrati i zauzeli aerodrom Slika nije dostupna Velika investicija Projekt Pleso: Svi su zainteresirani za Zračnu luku Zagreb!

'Očekujemo da će večeras do 24 sata kroz splitsku trajektnu luku proći između 28000 i 30000 putnika i oko pet tisuća vozila u oba smjera', rekao je Mrvica. On je kazao kako je nešto veći broj putnika povratnika s otoka, ali je veliki broj putnika i vozila koji danas odlaze na otoke i kojima tek počinje godišnji odmor.

U Split sletjelo 50 velikih i 12 malih zrakoplova

Voditelj smjene u splitskoj Zračnoj Luci Mirko Žužul je izvjestio kako je do poslijepodnevnih sati (do 17 sati) sletjelo 50 velikih i 12 malih zrakoplova, te da se do večeras do 24 sata najavljeno slijetanje još dvadesetak velikih i nekoliko malih zrakoplova.

'Očekuje se da će večeras do ponoći kroz splitsku zračnu luku proći oko 17000 putnika od koji je u dolasku 8000 a u odlasku 9000. Najviše je zrakoplova iz skandinavskih zemalja, a zatim iz Njemačke, Francuske te Švicarske', rekao je Žužul

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene