Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurno i brzo

SOS bikini dijeta garantira odličan izgled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto je stiglo, a to znači da ćete uskoro morati pokazati svoje tijelo u kupaćem kostimu. Ukoliko za to niste potpuno spremni pred vama je dovoljno vremena da isprobate SOS bikini dijetu koja garantira nekoliko kilograma manje prije prvog odlaska na plažu.

Kako bi postigli savršen izgled i bez razmišljanja uskočili u svoj omiljeni kupaći kostim potrebno vam je 15 dana tijekom kojih ćete stisnuti zube, zaboraviti na omiljene poslastice uz pomoć kojih ste rješavali probleme i bacili se na posao. Rješenje leži u dijeta s glikemičnim indeksom ili GI- dijeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako stati u kupaći kostim? Vodom i trčanjem do željenog izgleda za plažu Slika nije dostupna Kako biti fit? Veliko pospremanje izgleda: Koliko vježbati?

Je li to zaista moguće?

Odgovor na ovo pitanje je 'da' ukoliko drastično promijenite svoje prehrambene navike i prihvatite se redovitog vježbanja. Nitko od vas ne očekuje da zaboravite na sve druge obaveze i posvetite se tesanju tijela, no morate odvojiti vrijeme za sebe i biti ustrajni. pauzirali ste tijekom godine, vrijeme je da stisnete zube. Znanstvene činjenice čine GI dijetu potencijalnim načinom za gubitak masnih naslaga, na siguran i brz način.

Tešku i masnu hranu treba zamijeniti bijelom ribom te piletinom i puretinom, umjesto obične riže servirajte basmati rižu i zaboravite na bijeli kruh, njemu nije mjesto na vašem tanjuru želite li imati bezbrižno ljeto. Ubrzo ćete primijetiti da male promjene čine veliku razliku.

Promjena koju ćete uvesti u prehranu ne znači da ćete se 15 dana izgladnjivati, upravo suprotno. Inzulin je hormon koji pomaže reguliranju razine šećera u krvi. On smanjuje razinu šećera u krvi stimulirajući stanice da apsorbiraju suvišan šećer iz krvi.

Opustite se i uživajte u sezonskom voću i povrću, a ukoliko ne možete bez tjestenine odaberite tanke špagete i skuhajte ih 'al dente'. Problem je kod inzulina i to da uzrokuje masne stanice da preuzimaju višak masnih kiselina iz krvi. Često jedemo obroke koji se sastoji od hrane koja ima visoki glikemični indeks. Tada mast iz obroka odlazi ravno na bokove, stražnjicu ili struk.

Ugljikohidrati u hrani su krivi za povišenu razinu šećera u krvi ako se prebrzo apsorbiraju. Hrana koja uzrokuje brzu apsorpciju šećera je ona s visokim glikemičnim indeksom.

Tijekom SOS dijete izgubit ćete kilograme, a nećete biti gladni, no kako bi dobre rezultate zadržali i nakon dijete u prehranu treba polako vraćati stare navike poput tanjura punog ugljikohidrata i obilnih večera.

Pravilna i zdrava prehrana na kojoj se bazira SOS dijeta odličan je način da organizmu osigurate zdravlje, pa ovu dijetu za spas u zadnji tren možete nastaviti tijekom cijelog ljeta kada možete uživati u slasnim delicijama spravljenim od raznovrsnog povrća, voća i svježe ribe.

Koje namirnice treba koristiti?

Dijeta s glikemičnim indeksom je slična dijeti s malo ugljikohidrata, ali nije tako stroga i usmjerena je na određene ugljikohidrate. Namirnice se dijele na crvene koje treba izbjegavati poput bijelog kruha, suhomesnatih proizvoda i punomasnih mliječnih proizvoda, žute poput nemasnih sireva, banana, kukuruza ili graha i zelene koje se preporučaju, poput jaja, riba, piletine, nemasnog mlijeka i jogurta, jabuka, naranči, većine povrća i integralne riže.

Bez obzira što je ova dijeta zdravi način prehrane kalorije se i ovdje broje pa nemojte pretjerivati. Porcije mesa i ribe po obroku ne bi smjele prelaziti 100 grama, tjestenine 40 grama, a riže 50 grama. Kod svakog obroka polovica neka bude povrće, a četvrtina proteini i žitarice.

Navalite na voće i povrće!

Porcije mesa i ribe po obroku ne bi smjele prelaziti 100 grama, tjestenine 40 grama, a riže 50 grama. Sve povrće je dozvoljeno pa uživajte u špinatu, blitvi, tikvicama, mrkvi i svim vrstama salata. Isto je i s voćem, no pripazite na količine lubenice jer ona ima visoki GI. Riba te bijelo meso bez kože su odlična pomoć u sagorijavnju viškova na kritičnim zonama jer su bogati proteinima, a siromašni mastima.

U obroke uključite leću, ona je odličan ugljikohidrat s niskim glikemičnim indeksom, a i bogata je vlaknima. Ukoliko ne možete bez tjestenine poslužite se trikovima, odaberite tanke špagete koji se kratko kuhaju i pazite da ostanu al dente. Također zaboravite na masne umake i tjesteninu začinite kravljim sirom i bosiljkom!

Ovu dijetu ćete lako prihvatiti jer nema strogih smanjenja unosa kalorija tako da nećete biti gladni, no ipak nemojte pretjerivati i držite se naputaka oko količine hrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene