Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmijeh čini čuda

Popravljamo se: Hrvatska ljubaznija prema turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra je najljubaznija prema turistima, a Splitsko-dalmatinska županija mora još mnogo naučiti. Pokazalo je to ljetno istraživanje kvalitete usluge na Jadranu koje je provela agencije specijalizirana za mystery shopping u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Tajni kupci posjetili su sedam županija i 145 različitih turističko-ugostiteljskih objekata. Osmijeh je presudan u mnogim stvarima. Ne košta ništa, a znači puno. Nasmiješena i vesela osoba privlači pozornost. Presudan je i u turističkoj usluzi. Čim se gost dočeka osmijehom, suradnja je zajamčena. 'Jako smo zadovoljni uslugom i vratit ćemo se u Hrvatsku. Naravno, osmijeh je jako važan. Osmijeha nema baš uvijek, ali razumijemo to. Zadovoljni smo', kazali su nam zadovoljni turisti.

Uvijek ima mjesta za napredak

Osmjehujemo se više za 6 posto. S početnim pozdravom bolji smo za gotovo 8 posto. Popravili smo se i u nuđenju dodatnog proizvoda i zahvali na kupnji ili posjetu. Nešto smo lošiji u pružanju osjećaja dobrodošlice, ona je pala za 0,39 posto. Istrijani su najbolji u pružanju i kvaliteti usluge. Zatim slijedi Zadarska županija pa Primorsko-goranska, Šibensko-kninska, a na posljednjem mjestu je Splitsko-dalmatinska. Ličko-senjska županija u kojoj je smješten naš najpoznatiji nacionalni park Plitvička jezera ima najviše prostora za napredak. Tu je kvaliteta usluge 22 posto.

Sudeći prema ovim podacima, sezona bi mogla biti spašena. Turista je sve više, a usluga sve bolja. Naši ugostitelji čini se, naučili su da treba dati više osim prekrasnog plavog Jadrana i sunca. Za početak, pozdrav i osmijeh.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene