Koronavirus, ilustracija - 2
Koronavirus, ilustracija - 2 Foto: Getty Images

Američki neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona objavio je novu procjenu kretanja pandemije za pojedine zemlje.


Broj ukupno preminulih od koronavirusa u Hrvatskoj će, prema projekcijama baziranima na podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 1. prosinca dosegnuti 10.625 osobe.

To je tek neznatno više u odnosu na posljednju procjenu, objavljenu prije nešto više od dva tjedna, kad su prognozirali da će do spomenutog datuma umrijeti 10.611 osoba.

Trenutan broj onih koji su u Hrvatskoj preminuli od covida-19 ili s njim je 8.440. Drugim riječima, u iduća dva i pol mjeseca računaju da bi moglo preminuti još preko dvije tisuće ljudi.

Najveći dnevni broj umrlih u Hrvatskoj trebao bi biti tri tjedna kasnije - 6. studenog, kada predviđaju da će umrijeti 37 osoba u jednom danu. Nakon toga, brojke bi opet trebale padati.

Trenutno je 8440 preminulih u Hrvatskoj od koronavirusa. 

Turisti, ilustracija Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019.

Veljko Ostojić Mogu li dobre turističke najave za rujan pasti u vodu ako odemo u crveno? "Najsigurnija smo destinacija na Mediteranu"

Vrhunac četvrtog vala, u smislu dnevnog broja novih slučajeva zaraze, IMHE Hrvatskoj predviđa za 13. listopada.

ECDC je objavio u četvrtak novu korona kartu na kojoj je cijela Hrvatska u crvenoj zoni.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju