Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke iz Washingtona

Znanstvenici objavili nove procjene kretanja pandemije za Hrvatsku, doznajte kada nas očekuje vrhunac četvrtog vala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona objavio je novu procjenu kretanja pandemije za pojedine zemlje.

Broj ukupno preminulih od koronavirusa u Hrvatskoj će, prema projekcijama baziranima na podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 1. prosinca dosegnuti 10.625 osobe.

To je tek neznatno više u odnosu na posljednju procjenu, objavljenu prije nešto više od dva tjedna, kad su prognozirali da će do spomenutog datuma umrijeti 10.611 osoba.

Trenutan broj onih koji su u Hrvatskoj preminuli od covida-19 ili s njim je 8.440. Drugim riječima, u iduća dva i pol mjeseca računaju da bi moglo preminuti još preko dvije tisuće ljudi.

Najveći dnevni broj umrlih u Hrvatskoj trebao bi biti tri tjedna kasnije - 6. studenog, kada predviđaju da će umrijeti 37 osoba u jednom danu. Nakon toga, brojke bi opet trebale padati.

Trenutno je 8440 preminulih u Hrvatskoj od koronavirusa. 

Pročitajte i ovo Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Dobra posezona Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019.

Pročitajte i ovo Veljko Ostojić Predsjednik Hrvatske udruge turizma Mogu li dobre turističke najave za rujan pasti u vodu ako odemo u crveno? "Najsigurnija smo destinacija na Mediteranu"

Vrhunac četvrtog vala, u smislu dnevnog broja novih slučajeva zaraze, IMHE Hrvatskoj predviđa za 13. listopada.

ECDC je objavio u četvrtak novu korona kartu na kojoj je cijela Hrvatska u crvenoj zoni.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene