Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U hrvatskom zračnom prostoru

Papa uputio brzojav predsjedniku Zoranu Milanoviću: "Jamčim vam svoje molitve"

Papa Franjo, koji je danas na putovanju u Mađarskoj, iznad hrvatskog zračnog prostora javio se Zoranu Milanoviću.

Predsjedniku je, kako je i običaj kad leti iznad nečije zemlje, papa poslao brzojav u kojem navodi da se moli za njega i narod. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu Papa Franjo Instrumenti života Papa pozvao na manje trošenje novca za vojsku: "Ohrabrimo ljude da polože oružje"

"Izražavam najbolje želje vašoj Ekselenciji i vašim sugrađanima dok putujem hrvatskim zračnim prostorom na svom apostolskom putovanju u Budimpeštu i Slovačku. Zazivajući Božje blagoslove mira i blagostanja nad hrvatski narod, jamčim Vam svoje molitve", stoji u Papinu brzojavu predsjedniku Milanoviću, prenosi IKA.

U Mađarskoj o antisemitizmu

Papa Franjo danas je u višesatnom posjetu Budimpešti. Nakratko se sastao i s Viktorom Orbanom te poručio da u Europi treba ugasiti fitilj antisemitizma na sastanku s predstavnicima židovske zajednice.

"Najbolji način da se taj upaljač deaktivira je raditi zajedno na pozitivan način, promicati bratstvo", rekao je Papa na susretu s predstavnicima kršćanskih i židovskih zajednica Mađarske.

Odmah po dolasku u Budimpeštu Papa je 40 minuta razgovarao s premijerom Orbanom iza zatvorenih vrata.

S tog susreta zasad je objavljena jedino fotografija koju je Orban podijelio na Facebooku, javlja agencija dpa, a poslije je Vatikan objavio priopćenje u kojem stoji da su papa Franjo i premijer Orban razgovarali o ulozi Crkve u Mađarskoj te o zaštiti okoliša.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene