Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra posezona

Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019.

Iako su na europskoj korona karti sve naše županije postale crvene, obala i dalje postiže odlične turističke rezultate. Prema podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi 530 tisuća turista, od čega 475 tisuća stranih gostiju, najviše iz Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije i Češke.

Prije godinu dana u zemlji je ljetovalo oko 200 tisuća ljudi, a u isto vrijeme 2019. bilježili smo 470 tisuća turista. Resorna ministrica uvjerena je da nas očekuje i dobra posezona, izvijestila je reporterka Stephanie Stelko u Vijestima Nove TV.

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Broj turista u Hrvatskoj Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istarski turistički centar Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Pročitajte i ovo Veljko Ostojić Predsjednik Hrvatske udruge turizma Mogu li dobre turističke najave za rujan pasti u vodu ako odemo u crveno? "Najsigurnija smo destinacija na Mediteranu"

''Oni koji sada dolaze su većinom cijepljeni ljudi. Znaju kako su standardizirana putovanja, koja su pravila ulaska. Od većina rezervacija koje postoje se ne odustaje, dakle nastavljamo s dobrim trendom i dalje'', zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene