Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ U NEW YORKU

Obustavljeni porodi zbog masovnih otkaza u bolnici: Zdravstveni djelatnici ne žele se cijepiti

Bolnica, ilustracija (Foto: Getty)
Bolnica, ilustracija (Foto: Getty) Getty
Aktualno Galerija Bolnica, ilustracija (Foto: Getty) Bolnica, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty Za vrijeme poroda (Foto: Dnevnik.hr) Za vrijeme poroda (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Beba u naručju (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U jednoj bolnici u New Yorku ovog mjeseca neće biti rodiljskih usluga. Neki zdravstveni djelatnici odbili su cijepljenje, pa nema dovoljno osoblja.

Opća bolnica Lewis County u New Yorku bilježi masovne otkaze zbog obaveznog cijepljenja, što dovodi neke usluge u pitanje, rekao je u petak izvršni ravnatelj Gerald R. Cayer. Rodilište već ima nedostatak osoblja, s najmanje šest otkaza do sada, dok je još sedam članova osoblja izrazilo nespremnost na cijepljenje, piše NBC News.

"Nakon 24. rujna nismo u mogućnosti sigurno pružati te usluge te nam ne ostaje ništa drugo nego da neko vrijeme ne obavljamo porođaje", poručili su.

Zdravstveni djelatnici imaju rok za cijepljenje prvom dozom do 27. rujna  prema državnom zakonu. Izuzeci su napravljeni za one koji su alergični ili su ranije imali neželjene reakcije na cjepiva.

"Kao zaposleni imamo obavezu ne dovoditi u opasnost one o kojima brinemo ili naše suradnike", rekao je Cayer.

Od Ministarstva rada zatraženo je da se donese hitna odluka da poslodavci s više od 100 zaposlenih moraju od svojih zaposlenika tražiti dokaz da su cijepljeni, a oni koji to nisu napravili, morat će biti podvrgavani tjednim testiranjima ili će se poslodavci suočiti s kaznom od 14.000 dolara po prekršaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene