Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODRŽAVANJE PLATFORME

Zašto je državni portal za cijepljenje opet bio privremeno nedostupan? Javili se iz Ministarstva zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je platforma Cijepi.se opet privremeno bila nedostupna, iz Ministarstva zdravstva za DNEVNIK.hr objasnili su o čemu se radilo ovaj put. Naime, državni portal za cijepljenje od samog početka doživljava niz kritika, između ostalog, i jer često nije posve funkcionalan.

''Svaki informacijski sustav da bi uredno funkcionirao mora se održavati. Održavanje sustava je dakle redovna aktivnost kako bi se osiguralo uredno i sigurno funkcioniranje informacijskog sustava'', istaknuli su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva zdravstva.

''Korisnici stranice https://cijepise.zdravlje.hr/ prilikom pristupa stranici bili su obavješteni da je stranica u održavanju i jasno je bilo istaknuto koliko će trajati to održavanje, odnosno koliko će stranica biti nedostupna. Stranica je bila ponovo aktivna i u potpunosti funkcionalna od 12.30, dakle i prije planiranog roka'', napomenuli su.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova verzija Počeo novi krug cijepljenja: Kraken će ove jeseni i zime biti dominantan Nove upute za liječnike obiteljske medicine - 2 MINISTARSTVO ZDRAVSTVA Liječnici dobili nove upute: Jedna se posebno ističe, a odnosi se na one koji se odbiju cijepiti

Što se tiče troškova održavanja, opet su napomenuli da je ''stranica https://cijepise.zdravlje.hr/ samo jedna od tri međusobno povezane programske komponente kojima je moguće zatražiti termin za cijepljenje. Osim preko već spomenute stranice https://cijepise.zdravlje.hr/ osobe mogu dobiti termin za cijepljenje i na način da to za njih zatraže njihovi izabrani liječnici preko sustava eNaručivanja, ali osobe mogu i samostalno zatražiti i izabrati termin cijepljenja preko Portala zdravlja, te mobilne aplikacije Portal zdravlja''.

Sve ove tri međusobno povezane programske komponente realizirane su kroz postojeće ugovore za korektivno i adaptivno održavanje komponenti sustava CEZIH ( CEZIH PZZ, eListe čekanja/eNaručivanje, eCEZDLIH), podsjećaju iz Ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIVREMENA NEDOSTUPNOST Zašto Beroševo čedo opet nije funkcioniralo? "Trenutno radimo na održavanju..."
Pročitajte i ovo Andrej Plenković na sjednici Vlade SJEDNICA VLADE Plenković objavio novi rekord zaraženih u Hrvatskoj: ''Stožer će donositi odgovarajuće odluke''

''U sva tri ugovora s isporučiteljima usluga održavanja komponenti sustava CEZIH (tvrtke Ericsson Nikola Tesla, IN2 i CUSPIS) jasno stoji da je održavanje isporučenih dodatnih funkcionalnosti u cijeni same isporuke dodatne funkcionalnosti tako da današnje održavanje stranice ne predstavlja nikakav dodatni trošak održavanja'', objasnili su iz Ministarstva zdravstva i podsjetili da su tijekom održavanja stranice https://cijepise.zdravlje.hr/ zainteresirane osobe za cijepljenje mogle koristiti ranije spomenute načine dobivanja termina za cijepljenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene