Platforma Cijepi.se Ministarstva zdravstva opet je privremeno bila nedostupna, a svaki trenutak je važan, pogotovo s obzirom na to da omikron u Hrvatskoj tek hvata zalet, a omjer cijepljenih i necijepljenih i dalje izaziva zabrinutost.

Galerija Vili Beroš, Andrej Plenković Platforma Cijepi.se opet ne radi Vili Beroš +0 Gužve zbog cijepljenja - 2

''S obzirom na pojavu novih varijanti, docjepljivanje i booster doza od iznimne su važnosti", poručio je dan ranije ministar zdravstva Vili Beroš.

No tko ga je poslušao i poželio se, da bi izbjegao višesatna čekanja, naručiti za cijepljenje preko platforme Cijepi.se, morao je pričekati prvo još najmanje nekoliko sati na samu prijavu. 

Opet? Da, opet. Naime, državni portal za cijepljenje, na koji se često poziva ministar Beroš, čiji je poznanik Vinko Kojundžić vlasnik jedne od tvrtki zaduženih za platformu, opet nije privremeno radio.

Vili Beroš, Andrej Plenković Vili Beroš Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na stranicama je, doduše, zainteresirane dočekala obavijest: ''Trenutno radimo na održavanju cijepise.zdravlje.hr. Očekivana nedostupnost je do 05. 01. 2022. do 14:00''.

Platforma kasnije doista jest profunkcionirala, i to i prije 14 sati. No, o kakvom je održavanju riječ nije bilo ni slova, pa je na to pitanje, kao i na, primjerice, ona o troškovima održavanja i budućim planovima po tom pitanju, uz još niz važnih pojedinosti, DNEVNIK.hr odgovore još jutros zatražio od Ministarstva zdravstva i još ih čeka.

Međutim, nije ovo prvi put da s platformom Cijepi.se ima problema.

Vili Beroš, Andrej Plenković Platforma Cijepi.se opet ne radi Foto: Screenshot

Proljetos je bila privremeno čak i potpuno nefunkcionalna, a prije samo koji tjedan građani su se opet susreli s problemima - od toga da kod nekih odgovora na prijavu uopće nije bilo pa do toga da su neki poziv na cijepljenje dobili, ali su ih na cijepnom punktu odbili, a problemi su rješavani nakon kritika u medijima.

Građani i građanke na cijepljenje se mogu, između ostalog, naručiti i putem liječnika obiteljske medicine, preko sustava e-Građani te Portala zdravlja.

Platforma Cijepise.zdravlje.hr Vrhunac je kampanje cijepljenja, a platforma Cijepi se opet ima poteškoća: Nakon objave DNEVNIK.hr-a problem ekspresno riješen
Leonardo Bressan Snimili smo novi apsurd s platformom: Liječnik koji se već cijepio uspio se prijaviti na - novi termin za cijepljenje

Cijepiti se mogu i u ljekarnama zahvaljujući zajedničkom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Hrvatske ljekarničke komore. 

No, nikako se ne smije zaboraviti da je državni proračun, odnosno hrvatske građane i građanke platforma Cijepise.zdravlje.hr koštala 4.467.515,63 kune (s PDV-om)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju