Katamaran Jelena
Katamaran Jelena Foto: Nel Pavletic/Pixsell

Vlada RH osigurala je i repatrijacijsku liniju katamaranom za povratak hrvatskih državljana iz talijanske luke Ancona, a polazak je planiran za nedjelju, 5. travnja.


U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, hrvatska je Vlada osigurala repatrijacijsku liniju katamaranom „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije na relaciji Zadar-Ancona-Zadar, kako bi se hrvatski državljani koji se privremeno nalaze u Italiji vratili u Hrvatsku, objavljeno je u petak na službenoj Vladinoj stranici koronavirus.hr.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 6 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je danas 216 novih slučajeva zaraze, osam osoba je preminulo COVID putovnica, ilustracija EK poziva članice da postupno popuštaju mjere, objavljene i preporuke tko bi i kada trebao biti izuzet od karantene

Polazak katamarana iz luke Ancona planiran je u nedjelju 5. travnja u 15 sati, dok je povratak u zadarsku luku Gaženica predviđen za 18:30. Karte se kupuju na katamaranu.

Kao što je već najavljeno, Vlada RH osigurala je repatrijacijske komercijalne letove za povratak hrvatskih državljana iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske, koji su planirani u subotu 4. travnja u popodnevnim satima, navodi se na stranici koronavirus.hr. (Hina)