Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluke o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji "Zajedno za Zagreb" i u akciji "Hrvatska protiv koronavirusa".

Galerija


Grad Zagreb i njegovu okolicu 22. ožujka pogodio je najjači potres u posljednjih 140 godina, jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici.

Vezani članci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, i Valentina Baus Markotić objasnila zašto se još neće proglasiti kraj epidemije: "Nula nije jedini kriterij. Dolaze nam turisti, bit ćemo još oprezniji" Popuštanje mjera u Sloveniji - 2 Slovenija potvrdila jedan slučaj zaraze, u klupe se vratili i učenici završnih razreda osnovnih škola

Kako bi se omogućilo da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici, Odlukom o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji "Zajedno za Zagreb" utvrđuju se brojevi računa na koje će se donacije uplaćivati.

Donesena je i Odluka o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji "Hrvatska protiv koronavirusa". Kao i kod prethodne Odluke, utvrđuju se brojevi računa na koje će se moći uplaćivati donacije kako bi se omogućilo da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za borbu protiv epidemije koronavirusa COVID-19.

Detalje za uplatu možete pronaći ovdje.