Zagreb je u jeku epidemije koronavirusa pogodio snažan potres jačine 5,3 stupnja. Građane koji su već na rubu živaca od epidemije, dodatno je uznemirio i potres koji je zabilježen točno ispod Medvednice. Ovo su fotografije i videa koje su nam poslali.

Galerija


Nešto iza 6 sati u nedjelju ujutro snažan potres pogodio je područje sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije.

Vezani članci Emotivni putnici iz Australije sletjeli na Novi Zeland - 3 Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna" Masovno cijepljenje na Velesajmu - 2 Krah druge faze: HZJZ otkrio koliko je osoba starijih od 65 dosad primilo cjepivo

Epicentar potresa zabilježen je na samo 7 kilometara od Zagreba i na dubini od 10 kilometara. Prema karti Europskog mediteranskog seizmološkog centra, epicentar tog potresa je točno ispod Medvednice.

Obzirom da su u Hrvatskoj uvedene stroge mjere zbog obrane od epidemije koronavirusa i da su građani već ionako dovoljno zabrinuti oko toga, ovaj potres unio je dodatan nemir.

Prema prvim dostupnim informacijama, u ptresu na svu sreću nema ozlijeđenih, ali materijalna šteta je velika.

Očekuje se i reakcija Nacionalnog kriznog stožera, kojem je ovaj potres sigurno pomrsio napore u sprječavanju širenja epidemije u Zagrebu.