U Sjedinjenim Državama je još 941 osoba umrla od novog koronavirusa u protekla 24 sata, pa se broj umrlih od COVID-a 19 u zemlji penje na 113.774, pokazuju podatci koje je u četvrtak objavilo sveučilište Johns Hopkins.

Galerija


Prva gospodarska sila svijeta je po apsolutnoj vrijednosti daleko najteže stradala u pandemiji, i po broju umrlih i po broju dijagnosticiranih slučajeva (2.021.990). Potonji broj je vjerojatno puno manji od stvarnog zbog teško dostupnog testiranja na početku epidemije.

Vezani članci Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska Testiranje na koronavirus, ilustracija Nacionalni stožer objavio: Uvedena nova pravila na granici za one koji dolaze pomoći Banovini

SAD i dalje bilježi oko 20.000 novooboljelih od koronavirusa na dan i taj broj teško pada jer neka manje naseljena područja koja su u početku bila razmjerno pošteđena, sada imaju veći broj hospitalizacija nego prije mjesec dana.

No dok poduzetnici i ulagači strahuju od drugog vala, američki ministar financija Steven Mnuchin upozorava da zemlja ne smije "ponovo zaustaviti gospodarstvo".

"Mislim da smo naučili da će zaustavljanjem gospodarstva šteta biti veća", dodao je rekavši da su kapaciteti testiranja i bolnica sada dovoljni da se spriječi ponovna izolacija. U svijetu je zaraženo više od 7 milijuna ljudi.