Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON STROGIH MJERA

Veliki uspjeh: Nekad su bili žarište zaraze, a danas bilježe najmanji porast novooboljelih u zadnja dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska država Victoria prije tri je tjedna prijavljivala čak 700 novih slučajeva zaraze dnevno, a sada su objavili kako je taj broj pao na stotinjak.

Australska država Victoria, epicentar drugoga vala zaraze covidom-19 u zemlji, prijavila je najniži dnevni porast novih slučajeva u gotovo dva mjeseca, te se nada da je karantena gotovo 5 milijuna ljudi zaustavila širenje virusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv vrlo zaraznog soja Proširuju strogu karantenu na većinu zemlje, zatvoreni milijuni ljudi: Četiri velika grada pod strogim mjerama zbog delta-soja korone Slika nije dostupna velik rast novozaraženih Uvodi se karantena za 300 tisuća stanovnika predgrađa Melbournea

Victoria kaže da je u protekla 24 sata zabilježila 113 novih slučajeva, najniži dnevni porast od 5. srpnja. Država je prijavila 149 novih slučajeva u srijedu.

Viktorijski premijer Daniel Andrews rekao je da kao rezultat toga glavni stručnjaci sada razmatraju kako ublažiti ograničenja nakon što karantena u drugom po naseljenosti gradu Melbourneu prema planu završi u rujnu.

"Nadamo se da ćemo uskoro imati dvoznamenkaste brojke te možemo ... imati jasne rasprave o tome kako će izgledati drugi dio rujna", rekao je Andrews novinarima.

Stroge mjere karantene pomogle su da se smanji dnevni broj novozaraženih u Victoriji nakon što je zemlja prije tri tjedna u danu imala više od 700 slučajeva.

New South Wels, najnaseljenija australska država, prijavila je devet novozaraženih u protekla 24 sata, svi lokalno preneseni, a Queensland je otkrio dva nova slučaja.

U Australiji je sada zabilježeno blizu 25.500 slučajeva covida-19. Broj umrlih porastao je na 572, nakon 23 smrtna slučaja u Victoriji.

Susjedni Novi Zeland u četvrtak je rekao da je dodijelio dodatna sredstva, "stotine milijuna dolara" da se osigura pristup cjepivu protiv covida-19 čim bude dostupno. Novi Zeland je u četvrtak prijavio 7 slučajeva covida-19.

Prošli tjedan Australija je potpisala ugovor s britanskom proizvođačem lijekova AstraZeneca o proizvodnji i distribuciji dovoljnih doza potencijalnog cjepiva protiv koronavirusa kojim Canberra namjerava besplatno cijepiti 25 milijuna stanovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene