Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pandemija koronavirusa

Najsmrtonosniji dan u Australiji: Uz rekordan broj novih zaraženih, imaju najmlađu žrtvu koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga najnaseljenija država Australije, Viktorija, zabilježila jer u srijedu rekordan dnevni porast zaraze koronavirusom i rekordan broj smrti povezanih s COVID-19, u najsmrtonosnijem danu pandemije.

Ta je država zabilježila 752 nova slučaja koronavirusa i 15 umrlih, uključujući među njima i jednog 30-godišnjaka, najmlađu australsku žrtvu pandemije, objavio je u srijedu premijer Viktorije Daniel Andrews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidat će restrikcije? Dobre vijesti iz Australije: Donedavno su bili veliko žarište, ali u posljednja 24 sata nisu imali nijednog novozaraženog Slika nije dostupna Spriječen drugi val virusa Popuštaju se mjere u jednoj od najstrožijih karantena na svijetu: "Postigli smo veći napredak nego što smo se nadali"

I jedna i druga brojka predstavljaju najgori dan pandemije, ne samo u državi Viktoriji, nego i u cijeloj Australiji, od početka zaraze. Ukupan broj umrlih u Viktoriji je 162, dok je u cijeloj zemlji umrlo njih 247. Većina novih slučajeva zaraženih i umrlih je iz glavnog grada Viktorije, Melbournea.

Već više od mjesec dana Viktorija bilježi troznamenkasti broj slučajeva zaraze dnevno, u drugom valu zaraze koji je pogodio Melbourne od kraja lipnja. Raniji rekordan broj zabilježen je 30. srpnja, kada su bila 723 nova slučaja zaraze.

Objavljeno stanje katastrofe

Ranije ovoga tjedna Andrews je objavio stanje katastrofe i uveo stroge nove restrikcije u Melbourneu, uključujući noćni policijski sat i zatvarajući brojne poslove, trgovine i obrte. Andrews je u srijedu rekao da će od četvrtka djelatnici osnovnih službi morati policiji dati na uvid dozvolu o napuštanju domova.

Zdravstveni i policijski djelatnici moći će koristiti svoje službene iskaznice, a drugi će dozvole moći dobiti putem interneta. Restrikcije koje su uvedene do 15. rujna također brane stanovnicima da putuju dalje od 5 km u potrazi za namirnicama ili rekreacijom, zabranjene su organizirane rekreativne aktivnosti i vjenčanja, a nošenje maski je obvezno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene