Od danas su na snazi ublažene epidemiološke mjere. Sukladno tome, ugostitelji mogu izdavati svoje usluge ''za van''.

Galerija


Iako su mnogi jedva čekali početak rada ugostiteljskih objekata, vlasnici nisu oduševljeni.

''Sa svim troškovima koje bi ponovno pokrenuli, ta količina kave koju smo prrocijenili da bi radili na ovaj način, kako su donesene ove mjere, definitivno računice pozitivne nema'', rekao je Dražen Biljan, dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Zagreba i vlasnik ugostiteljskog objekta u Zagrebu.

Jedan od problema je taj što ljudi kavu mogu kupiti i na drugim mjestima. ''Mi smo na neki način gurnuti u trgovački sektor, mi nismo trgovci, mi smo ugostitelji, kod nas se dolazi na kavicu, a ne po kavicu, rekao je.

Pod ovim okolnostima nema pozitivne računice, objasnio je, oni žele raditi, a ne žele da im se plaža za nerad. Za veljaču se nastavljaju isti kriteriji potpora kao i do sada.

''Mi bi otvorili na način kako smo radili prije drugog zatvaranja'', govori Biljan te dodaje da su brojevi novozaraženih svakim danom sve manji i oni su ''spremni raditi u svojem punom obujmu''.

Tko se sve cijepio preko reda? - 4 Dok svakim danom izlaze nova imena onih cijepljenih preko reda, Miroslav je tek danas dobio svoju dozu: ''Na nas se zaboravilo. Tu je bio problem''

Policija u Srbiji Susjedi već tjednima bilježe ogromne brojke novozaraženih: Policija samo u jednom lokalu zatekla čak - 700 ljudi

Nema smisla da se dozvoli, primjerice, samo rad na terasama jer mnogi ugostitelji niti nemaju terase. ''Dajte procijenite je li broj novozaraženih dovoljan i dostatan da ugostitelji konačno, kao jedini zabranjeni sektor u Hrvatskoj počne raditi'', zaključio je. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr