Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ONKOLOŠKI BOLESNICI NA ČEKANJU

Dok svakim danom izlaze nova imena onih cijepljenih preko reda, Miroslav je tek danas dobio svoju dozu: ''Na nas se zaboravilo. Tu je bio problem''

Aktualno Galerija Tko se sve cijepio preko reda? - 1 Tko se sve cijepio preko reda? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tko se sve cijepio preko reda? - 2 Tko se sve cijepio preko reda? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tko se sve cijepio preko reda? - 3 Tko se sve cijepio preko reda? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko se sve cijepio preko reda? - 4 Galerija 1/4 >>
Svakim danom doznaje se sve više novih imena koja su se cijepila preko reda, takozvanim viškom cjepiva.

Kao onkološki bolesnik, Miroslav je čekao cjepivo da bi mogao na svoje terapije. U petak smo pitali Stožer za njegov slučaj, a danas je stigao poziv za cijepljenje.

''Nakon vašeg priloga poslan je mail prof. Kaiću i moram reći da je odgovorio i da je bio u brizi. I kontaktirao je i moju doktoricu u bolnici i dogovorili su se da obavim hitno to cijepljenje danas'', prepričava Miroslav iz Zagreba.

I obavio je, sad napokon opet može na terapije.

''Ja koji idem u bolnicu, sad među ljude, na terapije. Na nas se zaboravilo. Tu je bio problem'', objasnio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MANDAT TRAJE ČETIRI GODINE Milanović će u srijedu na stol dobiti prijave za predsjednika Vrhovnog suda, bira između troje kandidata

Pročitajte i ovo Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 1 KORIŠTEN DINAMIT Pogledajte snimku rušenja sisačkih dimnjaka, visokih čak 40 metara. Objavljeno i kad počinje rušenje oštećenih kuća

A problem je i što svakog dana izlaze nova imena onih koji su se cijepili preko reda, takozvanim viškom cjepiva. Jedan od njih je i koprivničko-križevački župan Koren. Cijepio se na punktu na kojem je ostalo cjepiva.

Cijepio se i Slavko Linić, u Zagrebu na Štamparu. Ravnatelj Zavoda kaže da je Linić bio na poslovnom putu u Zagrebu i da je na nekoliko mjesta pitao kakve su mogućnosti cijepljenja s obzirom na to da je kronični bolesnik.

Tko se sve cijepio - stoji u registru. No, uvid u njega novinari neće dobiti.

''Popis povlači za sobom pitanja koje bolesti ta osoba ima. To su liječničke tajne koje nikad neće dobiti od nas iz zdravstvenog sustava'', rekao je Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

O cijepljenju preko reda oglasio se i premijer Andrej Plenković.

''Ja mislim da se treba držati plana cijepljenja. To znaju svi, pogotovo oni koji rade u zdravstvenom sustavu'', komentirao je Plenković.

Zbog sumnji u cijepljenje preko reda provodi se kontrola lista i u KBC-u Zagreb. Podaci iz registra se prikupljaju. Osnovano je i povjerenstvo za praćenje cijepljenja pri Ministarstvu zdravstva. U slučaju propusta - poslat će se inspekcija koja će dati svoj nalaz. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivana Jakir Bajo HNB potvrdio: Protiv koronavirusa se još u siječnju cijepila viceguvernerka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žestoka rasprava Erjavec u parlamentu: ''Arbitražna presuda je važan međunarodni dokument, ali ne za Janšu''

Ovaj trend nije zaobišao ni ostatak svijeta. No, New York je uveo oduzimanje licenci i kazne od milijun dolara zdravstvenim djelatnicima koji se usude cijepiti preko reda. A peruanska ministrica vanjskih poslova je dala ostavku nakon otkrića da se cijepila preko reda.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene