Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vikend-lockdowna

U Srbiji opet više od 4 tisuće zaraženih, dio stožera ne odustaje od traženja strožih mjera: "Ograničenja moraju biti rigorozna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija s epidemijom koronavirusom u Srbiji se ne smiruje, danas je zabilježen 4091 novi slučaj zaraze. Preminulo je 17 osoba, a na respiratorima je 176 pacijenata.

Kako bi zaustavila rast broja zaraženih, Srbija je tijekom vikenda uvela svojevrsni lockdown tijekom kojeg je bilo zatvoreno gotovo sve osim trgovina prehrambenim proizvodima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Član kriznog stožera, dr. Branislav Tiodorović uoči sutrašnje sjednice objasnio je kakve će mjere tražiti medicinski dio stožera.

"Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri tjedna provođenja rigoroznih mjera. Imat ćemo isti stav i sutra, da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte, s tim što će morati procijeniti hoće li to biti do 14 ili 17 sati", rekao je Tiodorović.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović izjavio je da je sistem prenapregnut jer se liječiti moraju i drugi pacijenti. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene