Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beč je pažljiviji

Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija je zbog sve manjeg broja zaraženih popustila epidemiološke mjere, dok je Italija ukinula sva ograničenja za ulazak u zemlju.

U Austriji od danas do 1. rujna maske više nisu obvezne u trgovinama i uredima. Obveza nošenja maski vrijedi još u bolnicama i domovima za starije.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna Putnici ipak nisu zaraženi Zbog koronavirusa: Austrija zatvorila, pa opet otvorila granicu za vlakove iz Italije, Rumunjska uvela obaveznu karantenu

Beč je, kao i inače, pažljiviji što se tiče popuštanja mjera. U glavnom gradu će maske tipa FFP2 biti i u budućnosti obvezne u ljekarnama i javnom prometu te na natkrivenim autobusnim postajama. Maske će biti potrebne i u vlakovima koji voze na veće udaljenosti, što znači da će putnici, nakon što vlak izađe iz grada, moći skinuti svoje maske, prenosi RTVSLO.

Od posljednjeg većeg ublažavanja mjera tijekom travnja maske tipa FFP2 su u Austriji obvezne u zatvorenim prostorima zdravstvenih domova i domova za starije, javnom prometu i taksijima, trgovinama, pri radu upravnih tijela sa strankama i u vjerskim ustanovama s iznimkom misa.

Ni obveznog cijepljenja protiv COVID-a u Austriji tijekom ljeta neće biti. U zemlji su obvezno cijepljenje uveli na početku veljače te su od sredine ožujka kršiteljima prijetile kazne, ali su na savjet stručnjaka obvezno cijepljenje zasad odgodili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKI NAPREDAK Omogućili homoseksualnim osobama da daruju krv: "Ako netko želi pomoći, ne postoji razlog da mu se to ne dopusti''

I Italija je ukinula sve mjere za ulazak u zemlju povezane s COVID-om. Putnici od danas u Italiju mogu ući bez testiranja bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne. Nošenje maski ostaje obvezno u javnom prijevozu i određenim zatvorenim prostorima, najmanje do 15. lipnja.

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači

U zemlji se od početka svibnja gotovo nigdje nije zahtijevala potvrda o cijepljenju odnosno preboljenju, pa tako ljudi bez potvrde obilaze restorane, kafiće, kina, kazališta itd.

Potvrda, međutim, ostaje obvezna za posjetitelje u bolnicama i domovima za starije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene