Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste broj novih slučajeva

Ipak ništa od potpunog ukidanja mjera: Susjedi će morati nositi maske najmanje do sredine lipnja

Maske - 2
Maske - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Zaštitne maske bit će obvezne u sredstvima javnog prijevoza i na nekim događanjima u zatvorenome sve do 15. lipnja, rekao je u četvrtak ministar zdravstva Italije, jedne od najteže pogođenih država covidom koja sporo ukida ograničenja.

Maske će biti obvezne u kinodvoranama, kazalištima i na drugim događanjima u zatvorenom prostoru te u bolnicama, rekao je ministar zdravstva Roberto Speranza. Vlada će biti oprezna u ukidanju mjera, rekao je

"Odlučili smo da te mjere vrijede do najmanje 15. lipnja i taj element opreza je, vjerujem, potreban", rekao je Speranza.

Vlada je ranije objavila da potvrde o cijepljenju ili nedavnom preboljenju koronavirusa više neće biti potrebne za pristup nisu zatvorenih prostora - uslužnim djelatnostima uključivo restoranima, fitness centrima i javnom prijevozu od 1. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio najnovije brojke: Pogledajte stanje po županijama, umrlo je devet ljudi

Pročitajte i ovo Peking KORONAVIRUS U KINI Vlasti pokušavaju zaustaviti novi rast epidemije: Građani strahuju od potpunog lockdowna

Italija je prva zemlja Zapada koja je bila pogođena pandemijom i potvrdila je do sada 163.244 umrlih, po čemu zauzima osmo mjesto u svijetu po najvećoj smrtnosti.

Infekcije su u padu u prvoj polovici travnja no talijanski think-tank Gimbe navodi da su slučajevi počeli rasti zadnjih dana. Oko 84 posto Talijana cijepljeno je dvjema dozama, a 65 posto primilo je i treću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene