Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brojni nezadovoljni

U najveće gospodarstvo svijeta i dalje se ne može bez testa na COVID-19: Aviokompanije u strahu od gubitaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi putnici u zračnom prometu koji žele ući u Sjedinjene Države moraju i dalje, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne, imati negativan test na covid-19, objavila je Bijela kuća u srijedu.

“Neprestano procjenjujemo naše odluke, ali aktualna pravila testiranja za sada ostaju na snazi”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre u srijedu, prenosi dpa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan dan za Tennessee Učitelji će moći nositi pištolje u školama: "Umjesto da zaštite djecu, opet su zaštitili oružje" Ilustracija SITUACIJA SE POMNO PRATI Nekoliko zemalja uvelo obvezno testiranje putnika iz Kine: Iz HZJZ-a otkrili sprema li Hrvatska istu mjeru

Prema odluci američke vlade, svi koji ulaze u SAD zračnim putem moraju se testirati dan prije leta. To se odnosi kako na američke državljane tako i na inozemne putnike, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne.

Pravilo se ne odnosi na one koji su nedavno preboljeli COVID-19, ako to mogu dokazati potvrdom koju im je izdao liječnik ili druga zdravstvena služba. Također, testiranje nije obavezno za putnike koji lete unutar SAD-a, a prema odluci saveznog suda, za vrijeme putovanja više ne moraju ni nositi maske.

Pravila će se u međunarodnom zračnom prometu mijenjati, najavljeno je, jedino u slučaju da zdravstveni i medicinski stručnjaci procijene da je to potrebno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju nužne podatke WHO zabrinut: "Stanje s koronavirusom se pogoršava, teško je ostatku svijeta dati točnu ocjenu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Aviokompanije nezadovoljne

Putničke kompanije u SAD-u protive se odluci vlade i pozivaju na ukidanje obveznog testiranja za putnike u zračnom prometu koji su potpuno cijepljeni.

Aviokompanije, zračne luke, hotelski lanci i drugi predstavnici turističke i putničke industrije u SAD-u, uputili su prošloga mjeseca pismo Bijeloj kući u kojem su upozorili da će mjera ograničavanja prouzročiti značajne gospodarske gubitke.

U pismu su napomenuli da obavezno testiranje nije na snazi kada su u pitanju američke kopnene granice s Kanadom i Meksikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene