Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od velikih slavlja

Di ćeš za Novu? Pitali smo Stožer čekaju li nas strože kontrole okupljanja za Božić i Novu godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove, rigorozne mjere na snazi su od kraja studenog, a Stožer će danas objaviti nove, još strože mjere koje će vrijediti za vrijeme blagdana. Pitali smo Stožer hoće li provoditi strože nadzore na privatnim okupljanjima za Božić i Novu godinu.

Otkad su nove mjere stupile na snagu 22. studenog, njihovu provedbu kontroliraju inspektori civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici te službenici Ravnateljstva civilne zaštite.

Najavljeno je da će nove, rigorozne mjere trajati sve do 21. prosinca, no već danima premijer Plenković i članovi Stožera najavljuju da će se mjere, zbog kritične epidemiološke situacije, produžiti.

Radost ovih blagdana zasigurno neće biti uvođenje blagdanskih epidemioloških mjera ususret Božiću i Novoj godini jer se već na sav glas spominje moguće uvođenje propusnica na županijskoj razini, o čemu će Stožer danas obavijestiti javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROBLEMI ZBOG KORONE Tišina ih prati od rođenja, a sada još čekaju i na pomoć onih koji o njima trebaju skrbiti: "Toj djeci krademo budućnost, jer vrijeme teče. Izgubljeno vrijeme!"

Inspektori civilne zaštite uz suradnju ostalih organa vlasti kontroliraju provode li se epidemiološke mjere poput obustave rada kasina, kladionica, fitness-centara, ugostiteljskih objekata ili ograničenja na privatnim okupljanjima do 10 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetlo na kraju tunela Cjepivo u Hrvatskoj od 27. prosinca. Dnevnik Nove TV doznaje koliko će doza stići do kraja godine i tko će se prvi cijepiti

Policija je već obavila nekoliko racija diljem Hrvatske, nekoliko je osoba privedeno, a kaznene prijave zbog nepoštivanja mjera su podignute.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske poručuju kako će za vrijeme nadolazećih blagdana provjere biti uobičajene, kako je i planirano.

Pročitajte i ovo Branko Kolarić Član Znanstvenog savjeta Epidemiolog Kolarić ima koronavirus, zna gdje se zarazio

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna #ObiteljNaDar Svatko može pomoći: Pokrenuta akcija koja će pomoći bolesnicima u KB-u Dubrava da vide svoje najmilije

''Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana inspektori Civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici te službenici Ravnateljstva civilne zaštite provoditi će planirane nadzore zbog kontrole provedbe epidemioloških mjera, a kojima će nadzirati sve elemente propisane Odlukama Stožera civilne zaštite i po svim zakonskim elementima o zaštiti pučanstava od zaraznih bolesti'', rekli su iz Stožera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene