Koronavirus u Sjevernoj Koreji
Koronavirus u Sjevernoj Koreji Foto: Afp

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je pooštravanje mjera zbog pandemije koronavirusa dok je predsjedavao sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, objavila je u ponedjeljak službena sjevernokorejska agencija KCNA.


Sastanak je održan zbog ekonomske i političke neizvjesnosti oko globalne pandemije COVID-19, koja vrši dodatni pritisak na sjevernokorejsko gospodarstvo, opterećeno međunarodnim sankcijama koje su usmjerene na zaustavljanje njegova nuklearnog programa.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija I Britanci uvode strože kontrole zbog novog soja, svijet prešao broj od dva milijuna mrtvih od COVID-a Koronavirus u Srbiji Korona u Srbiji odnijela živote 74 liječnika: Službena statistika ne postoji, najavljena istraga

U prvom javnom nastupu u 27 dana Kim je naglasio potrebu održavanja visoke pripravnosti i intenziviranja protuepidemijskog rada, izvijestila je KCNA.

Sjeverna Koreja testirala je više od 12.000 ljudi i nije izvijestila ni o jednom potvrđenom slučaju koronavirusa od početka studenog, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.

Ukupno 6173 osobe, od kojih osam stranaca, detektirane su kao sumnjivi slučajevi, a 174 osobe stavljene su u karantenu u zadnjem tjednu listopada.