Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detektirani sumnjivi slučajevi

Sjeverna Koreja pooštrava mjere zbog pandemije koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je pooštravanje mjera zbog pandemije koronavirusa dok je predsjedavao sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, objavila je u ponedjeljak službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Sastanak je održan zbog ekonomske i političke neizvjesnosti oko globalne pandemije COVID-19, koja vrši dodatni pritisak na sjevernokorejsko gospodarstvo, opterećeno međunarodnim sankcijama koje su usmjerene na zaustavljanje njegova nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Sjevernoj Koreji BROJNI PROBLEMI Eksplozivna epidemija: Prošli tjedan imali su prvi slučaj korone, a sad su na više od milijun, dignuli su vojsku Ilustracija napokon priznali? Jučer prijavili prvog zaraženog, danas i prvog preminulog od korone: "Misteriozna" groznica eksplozivno se širi državom

U prvom javnom nastupu u 27 dana Kim je naglasio potrebu održavanja visoke pripravnosti i intenziviranja protuepidemijskog rada, izvijestila je KCNA.

Sjeverna Koreja testirala je više od 12.000 ljudi i nije izvijestila ni o jednom potvrđenom slučaju koronavirusa od početka studenog, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.

Ukupno 6173 osobe, od kojih osam stranaca, detektirane su kao sumnjivi slučajevi, a 174 osobe stavljene su u karantenu u zadnjem tjednu listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene