U Hrvatsku je danas došla nova tranša Pfizerova cjepiva, 17,5 tisuća doza. Krunoslav Capak odgovorio je i na pitanje hoćemo li imati mogućnost biranja cjepiva.


Članovi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske danas su održali presicu o najnovijem stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. Tom je prilikom šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao da je došla nova tranša Pfizerova cjepiva, 17.550 doza. Komentirao je i mogućnost biranja cjepiva.

Vezani članci Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez''

"Ako će na nekom mjestu postojati mogućnost primjene više vrsta cjepiva, onda naravno da pacijenti mogu birati. U ovom trenutku, kao što znate, postoje samo dvije vrste cjepiva u Hrvatskoj - Pfizer i Moderna, s time da smo Modernu potpuno dali na upotrebu Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Kad dođe AstraZeneca, onda ćemo vjerojatno imati dovoljne količine cjepiva, pa će i na nekim cjepnim mjestima, pretpostavljam, postojati mogućnost da se cjepivo bira", kazao je Capak.