Mario Zovak u Areni
Mario Zovak u Areni Foto: DNEVNIK.hr

Mario Zovak, ravnatelj bolnice Sestara milosrdnica koja je zadužena za skrb o pacijentima koji će stizati u Arenu Zagreb, za DNEVNIK.hr je potvrdio da će prvi pacijenti vjerojatno stići za vikend.


"Mi smo spremni već 10-ak dana. Ekipa je određena i doći će na poziv", kazao nam je Zovak te istaknuo kako će prvi pacijenti vrlo vjerojatno stići ovog vikenda. "Odluku o tome donosi ministar, odnosno stožer", istaknuo je.

Sportska dvorana Arena preuređena je u stacionar za COVID pacijente s blažom kliničkom slikom i potpuno opremljena početkom mjeseca. Tada su se svi nadali da će ostati prazna jer je to treća opcija za smještaj pacijenata.

Mario Zovak u Areni Ravnatelj bolnice Sestara milosrdnica otkrio kako to da se otvara Arena, a šatori pred bolnicama još nisu puni

Predstavljen stacionar za COVID pacijente u zagrebačkoj Areni - 7 Ako zatreba, Arena Zagreb je spremna: "U stanju smo zbirnuti 100 bolesnika, kompletno smo opremljeni"

Na dvije etaže nalazi se 420 kreveta. U Areni su laboratorij za analizu krvi te sala za reanimaciju. Svi pacijenti imat će prehranu, čišćenje, utičnice za punjače mobitela, te pristup Wi-Fi sustavu.