Zlu ne trebalo - za prihvat pacijenata je spremna i zagrebačka sportska dvorana Arena. Primat će Covid-19 pozitivne, ali one koji nisu u teškom stanju.

Galerija Andrija Jarak razgovarao je s Marijom Zovakom - 4 Andrija Jarak razgovarao je s Marijom Zovakom - 3 Mario Zovak u Areni +0 Andrija Jarak razgovarao je s Marijom Zovakom - 1

Zašto se Arena sada osposobljava, ako još nisu napunjeni ni šatori ispred KB Dubrava pitao je ravnatelja bolnice Sestara milosrdnica, Maria Zovaka reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Vezani članci Alemka Markotić Markotić za Dnevnik Nove TV o prijetnji novog virusa: "Prenosi se seksualnim putem, zaraženom odjećom, posteljinom" Ilustracija Stožer tek navečer objavio podatke o koronavirusu: Provjerite stanje po županijama

"Nadamo se da niti jedan pacijent neće uči ovdje, ali spremni smo i na to", kaže Zovak te dodaje da je cilj centra rasterećenje drugih bolnica.

"Štari nisu puni. O njima se raspravlja, sjajno su opremljeni", rekao je Zovak te dodao kako bi u njima bili smješteni pacijenti s težim oblikom bolesti. Arena će biti spremna za prijem pacijenata u četvrtak. 

Ravnatelj kaže i da je hladni pogon u bolnici smanjen, ali svi kojima je pomoć neodgodivo potrebna je i dobivaju. "Moramo sačuvati ljude koji trebaju pomoć", rekao je.

U stacionaru u Areni "koorcinacija će biti sjajna kad krene s radom", rekao je te dodao kako će u Areni raditi primarno djelatnici KBC-a Sestre milosrdnice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju