Joso Mraović (Foto: Dnevnik.hr)
Joso Mraović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Preminuo je Joso Mraović (68), poznatiji pod nadimkom Lički Tuđman. Objavili su to na Facebook stranicama iz HDZ-a Gospić.


"Napustili su nas Joso Mraović i Mile Mraović. Danas je posebno tužan dan za dvije obitelji Mraović, obitelji pokojnog Jose i pokojnog Mile.

Danas je tužan dan za sve utemeljitelje HDZ-a i Hrvatske države, danas je tužan dan za sve hrvatske branitelje Gospića i Bilaja. Neočekivano su nas napustila dva istinska domoljuba, dva sokola koji su od samih početaka stvaranja hrvatske države učestvovali u svim bitnim procesima.

Drage obitelji Mraović ponosni smo što smo s Josom i Milom učestvovali u stvaranju jedine nam domovine te vam ovim putem u ime svih utemeljitelja HDZ-a iz grada Gospića dajemo iskrenu sućut. Joso i Mile će zauvijek biti s nama i u našim srcima. Vaša Zajednica utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije“, stoji u objavi.

Joso Mraović poznat je po slučaju iz 2005., kada ga je američka košarkašica koja je igrala u Gospiću optužila za silovanje. Sudac ga je oslobodio, no Vrhovni sud vratio je slučaj na sud u Rijeku. Prvo je nepravomoćno osuđen na tri godine, a kasnije pravomoćno na dvije godina zatvora. Odslužio je 20 mjeseci kazne. 

U obrazloženju presude koju je izrekao sudac Branko Milanović presudio je kako guranje prsta u anus ne može imati značaj radnje izjednačene sa silovanjem, budući da nisu korišteni spolni organi.

 

 
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju