Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS NE BIRA

Potresna svjedočanstva rodilja iz bolnice u susjedstvu: ''Kad sam došla u bolnicu bila sam negativna, nakon dva dana sam dobila simptome"

Dijete na intenzivnoj njezi u bolnici
Dijete na intenzivnoj njezi u bolnici Foto: DNEVNIK.hr
Na dječjem odjelu beogradskog KBC-a Dragiša Mišović s Covidom-19 trenutno se bori 28 oboljelih. Najmlađi pacijent je beba stara svega 21 dan, a najstariji ima 17 godina. Najtežu kliničku sliku imaju stariji od 14 godina. U ovom valu njihov tijek bolesti podsjeća na stanje odraslih pacijenata, objašnjavaju liječnici.

"Kad sam s njom došla u bolnicu bila sam negativna, a nakon dva dana sam dobila prve simptome", ispričala je jedna rodilja, koja je hospitalizirana u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović, skupa sa svojom novorođenom bebom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTVRDE OD 22 SATA Prosvjed u Beogradu zbog uvođenja COVID potvrda: Kazne su od 300 do 20.000 kuna

"Kad smo došli kući, nigdje nismo odlazili, ali moj suprug radi, tako da nam je vjerojatno on donio virus. U prvim danima u bolnici bila sam jako preplašena, jer sam i sama zdravstvena radnica i znam do kakvih sve komplikacija može doći. Ipak, hvala Bogu, ide nabolje. Samo sam se molila da temperatura s nje pređe na mene, onda mi je lakše", ispričala je svoju potresnu priču mlada majka za beogradske Novosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uglavnom necijepljeni pacijenti Sve teže stanje u Srbiji, COVID odjeli puni: "Imamo čitave obitelji, bračne parove, braću i sestre, roditelje i djecu"

"Ono što je trenutna karakteristika u ovom valu je jako puno beba mlađih od mjesec dana koje na liječenje dolaze u pratnji mama zaraženih covidom-19", objašnjava dr Olivera Ostojić, načelnica Dječje bolnice KBC "Dr Dragiša Mišović" te dodaje kako je njihova klinička slika ipak lakša. U posljednjih 10 dana dvije bebe s teškom kliničkom slikom prebačene su u bolnicu u Teršovu, navodi Ostojić.

Beogradska liječnica za Novosti je otkrila i kako je bilo situacija kad su rodilje zbog pogoršanja prebacivali u covid odjele za odrasle, dok su bebe ostajale na dječjem. 

"Delta soj je puno virulentniji za djecu", naglašava dr Olivera Ostojić te kaže kako se one čije se stanje naglo pogorša, upućuju u tercijarnu ustanovu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene