Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"mjere stožera su nekonzistentne"

Peđa Grbin o testiranju saborskih zastupnika: "Nisam previše sklon da se sami testiraju jer kada sam čuo izjave od nekih - ne mogu im vjerovati"

Grbin je kritizirao mjere Stožera jer su nekonzistentne te je rekao da ne vjeruje kolegama saborskim zastupnicima da bi nakon testiranja kod kuće rekli ispravnu informaciju o rezultatu testa ili jesu li se uopće testirali.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da nitko nema pravo na širenje bolesti i ugrožavati ostale oko sebe. Dotaknuo se i epidemioloških mjera Stožera te je rekao da se ne zna kako će se škola održavati idući tjedan – "Vladine i mjere Stožera su i dalje nekonzistentne. Mi ne znamo hoće li ljudi kojima djeca neće ići u školu, zbog online nastave, moći osigurati da budu sa tom djecom".

Otkrio je da se samo jedna saborska zastupnica SDP-a nije cijepila i to zbog zdravstvene situacije. "Trebalo je neko vrijeme da se liječnici usuglase smije li se cijepiti ili ne, ali koliko mi je poznato i to je riješeno. Što se nas tiče problema s dolaskom neće biti", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj 7315 novozaraženih, u županiji s delta plus sojem bilježe ogroman skok: "Apsolutni rekord. Cijele obitelji su zaražene"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAZNA JE NA IZBORIMA COVID potvrda ili negativan test za dolazak u Sabor, a kazna za nepridržavanje mjera? "Ići ćemo korak po korak, pa ako bude bizarnih situacija..."

Kada je u pitanju testiranje saborskih zastupnika, rekao je da se to može realizirati sa nekom od zdravstvenih ustanova s kojima Sabor surađuje. "Nisam previše sklon da se kolege sami testiraju kod kuće jer uz svo dužno poštovanje kada sam čuo izjave od nekih ne mogu im vjerovati jesu li napravili test i koji je rezultat toga", naveo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene