Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klasifikacija rizičnog područja

Njemačka donijela važne odluke za dvije dalmatinske županije

Zadar na crvenoj listi Nijemaca - 4
Zadar na crvenoj listi Nijemaca - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zadar na crvenoj listi Nijemaca - 4 Galerija 1/1 >>
Njemačka vlada u srijedu je ukinula klasifikaciju visokorizičnog područja za hrvatske regije Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju te za švicarski Freiburg.

Zbog velikog broja zaraza koronavirusom njemačka je vlada klasificirala pojedine regije u 11 europskih zemalja, uključujući cijelu Belgiju, Island, Wales i Sjevernu Irsku, kao područja s visokim rizikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Globalni projekt Jedna europska zemlja i WHO razvit će radar za pandemije: "Svijet više nikada neće biti nespreman" Slika nije dostupna Skoro staro normalno Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi

Njemačko tijelo za kontrolu bolesti Institut Robert Koch (RKI) prvi je put u pandemiji uključilo i Veliku Britaniju u svoja zdravstvena upozorenja.

Osim toga, prvi su put rizičnim zonama proglašena i područja u baltičkim zemljama Litvi i Estoniji. Također su dodane regije u Irskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Rumunjskoj.

Klasifikacija rizičnog područja i naknadno upozorenje o putovanju izdaje se ako broj zaraženih prijeđe 50 slučajeva na 100.000 stanovnika unutar sedam dana.

Novim odlukama berlinske savezne vlade, 17 od 27 zemalja EU-a sada se barem djelomično smatra visokorizičnim područjima. Poljska je jedina od devet susjednih zemalja Njemačke koja se još nije našla na popisu rizičnih zemalja. No i tamo se povećava broj zaraženih.

Među devet zemalja EU-a koje nisu visokorizične popularne su turističke lokacije poput Italije, Grčke, Malte i Cipra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene