Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan na koronavirus

Smijenjen šef požeškog stožera koji je zaražen hodao oko kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus. Propisana mu je izolacija i kućno liječenje. Neferović je smijenjen jer zbog zaraze nije sposoban obnašati tu funkciju pa ga je zamijenio župan Alojz Tomašević.

Bivši šef stožera Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus. Prije devet dana mu je propisana izolacija. Neferović je smijenjen s dužnosti šefa stožera jer je zaražen te stoga nije u mogućnosti obavljati tu funkciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

"Vedrana Neferovića razrješava se dužnosti Načelnika stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije zbog pozitivnog testa na COVID-19, zbog čega je u nemogućnosti obavljati funkciju na koju je imenovan", stoji u odluci koja donesena 31. kolovoza.

Umjesto Nefirovića novi čelnik stožera je župan Alojz Tomašević.

034portal objavio je fotografije na kojemu je Neferović pred svojom kućom. Nazvali smo ga i pitali za komentar fotografija.

Kako je rekao, sve je trajalo desetak minuta i nije ugrozio nikog te da su u obitelji svi pozitivni.

"Prvo moram reći da nisam kosio travu. Travu je pokosilo gradsko poduzeće Komunalac. Poslijepodne sam otišao pomesti i pokupiti ostatke od košnje. Trajalo je to svega desetak minuta", kazao je Neferović za DNEVNIK.hr.

Ističe kako u tome ne vidi nikakav senzacionalizam jer se nije kretao među ljudima. "To je vlastito dvorište. Ako je to bila tolika pogreška - ne znam što bih rekao. Na fotografijama je i sinova prikolica, svi smo pozitivni", objasnio je Neferović.

U izolaciji od prošlog četvrtka

Navodi i da mu je policija u četiri navrata dolazila u kontrolu. "Nisam nikog doveo u opasnost. Pomeo sam i pokupio ostatke nakon košnje. Tamo nema ni nogostupa, samo prolaze automobili", rekao je Neferović kojemu je danas deveti dan izolacije.

Kaže da je u izolaciji od prošlog četvrtka. Na pitanje kako se osjeća, odgovara: "Prva tri dana je bila glavobolja i bolovi u mišićima. Sad je već lakše. Kako se vrijeme popravilo, možemo izaći u dvorište pa nam brže prođe vrijeme."

Podsjetimo, 28. kolovoza je objavljeno da su na području Požeško-slavonske županije potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, a među njima i načelnik županijskog Stožera Vedran Neferović. Neferovićev pozitivni nalaz na koronavirus potvrđen je u četvrtak, a u samoizolaciju su otišli njegovi kontakti iz županijske uprave s kojima je održao sastanak.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene