U posljednja 24 sata zabilježena su 253 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminule su 34 osobe. Zaključno s nedjeljom 252.295 građana primilo je obje doze cjepiva. Dobre vijesti stižu iz Istre.


Iz Istre su stigle dobre vijesti - nema novozaraženih u protekla 24 sata, epidemiološka situacija je sve bolja.

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija Brojke opet rastu: U Hrvatskoj više od sto novozaraženih, provjerite kakva je situacija u vašoj županiji Festival, ilustracija Kako će izgledati ljetni festivali, razmišlja se o hibridnom modelu. Posebni dijelovi gledališta za one koji nemaju potvrdu?

Što će se dalje događati u Vijestima Nove TV objasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Brojke bude optimizam, to je dokaz stabilne situacije koja traje već jedno vrijeme, s blagim padom prema dolje. Trend je dobar, uvjeren sam da idemo prema boljim brojkama", rekao je Kozlevac.

"Školarci će se vratiti drugi ponedjeljak u klupe, sutra ćemo donijeti i formalnu odluku o tome. Još epidemiolozi procjenjuju, jedino je nedoumica hoće li se vratiti svi školarci u isti ponedjeljak", dodao je Kozlevac i najavio da će konačna odluka biti donesena u utorak.

Oprezno s popuštanjem mjera

O traženju popuštanja mjera Kozlevac navodi kako treba biti oprezan.

"Procjenjujemo situaciju, u dnevnoj smo komunikaciji s Nacionalnim stožerom. Vidjet ćemo u kojem smjeru ide, brojke su dobre. Idem prema tome da ne prebrzamo s naglim popuštanjem, da ne napravimo preveliku koncentraciju rizika", rekao je Kozlevac.

"Još nismo dovoljno procijepili da bi mogli biti potpuno mirni. Imamo mjere koje se odnose na treniranja u zatvorenom prostoru, one koje se odnose na praksu i tako dalje", dodao je.

Ne boji se porasta brojki nakon dolaska turista

Ističe da se ne boji porasta brojki nakon dolaska turista. "Imali smo prošlu sezonu i nije bilo problema. Sezona je odrađena odlično, nismo imali problema sa zaraženima. Na temelju tih iskustava planiramo i ovogodišnje mjere u turističkoj sezoni", rekao je Kozlevac.

"Na području Istarske županije je zainteresiranost za cijepljenje vrlo visoka. Do jutros je bilo procijepljeno prvom dozom 48.733 osobe. 12.400 osoba cijepljeno je s drugom dozom, a danas je taj broj još veći", naveo je Kozlevac.

Stanje u bolnici još uvijek zabrinjavajuće

"Stanje u bolnici je još uvijek zabrinjavajuće, 84 osoba je hospitalizirano. Od njih je pet osoba na respiratoru. Bit ćemo zadovoljni kad taj broj počne opadati", rekao je.

"Kliničke slike su takve da zahtjijevaju bolničko liječenje i svi oni koji imaju potrebu i kad kliničari procijene - ostanu u bolnici", zaključio je Kozlevac.

Nulom se danas može pohvaliti i Dubrovačko-neretvanska županija. Ni oni nisu u posljednjih 24 sata imali novooboljelih.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr