Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samotestiranje prije nastave

Poznato kad stižu prvi brzi antigenski testovi za učenike i koliko će koštati

Test na koronavirus - 2
Test na koronavirus - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja javljaju kako je donesena odluka o nabavi tri milijuna brzih testova za testiranje učenika.

Uskoro bi trebalo početi samotestiranje učenika ponedjeljkom prije nastave, a za to je bilo potrebno nabaviti brze antigenske testove. Ministarstvo gospodarstva objavilo je kako je donesena odluka o kupovini tri milijuna komada testova po cijeni od 6,95 kuna + PDV, a prva pošiljka trebala bi biti isporučena do iduće srijede, 9. veljače.

"U vezi s nabavom brzih antigenskih testova za potrebe samotestiranja učenika, Ravnateljstvo za robne zalihe provelo je postupak otvaranja i analize pregleda pristiglih ponuda te je, nakon obavljenih konzultacija sa stručnim tijelom, donesena odluka o nabavi 3 milijuna komada brzih antigenskih testova za samotestiranje po cijeni od 6,95 kuna + PDV. Dogovorena je dinamika isporuke te će prva tranša od 1 milijun testova biti isporučena najkasnije do 9. veljače, a ostatak količine od 2 milijuna testova bit će isporučen u roku od 14 dana", priopćili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJENE TESTOVA HZZO donio odluku o načinu plaćanja brzih antigenskih testiranja

Pročitajte i ovo Testiranje djece u školama - 4 SVE ČEŠĆE U IZOLACIJI Dnevnik Nove TV doznaje kada počinje testiranje djece ponedjeljkom i što će to značiti

Cilj testiranja učenika svakog tjedna je ukidanje samoizolacije. Kad ova mjera krene s provedbom, kod kuće bi trebali ostajati samo pozitivni učenici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene