Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJENE TESTOVA

HZZO donio odluku o načinu plaćanja brzih antigenskih testiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je u četvrtak odluku o načinu plaćanja testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece.

Zbog iznimne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te upute Ministarstva zdravstva o provođenju testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća donio odluku o načinu plaćanja ovog testiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, priopćeno je u četvrtak iz HZZO-a.

"Utvrđen je novi postupak BAT (BT020 – Brzi antigenski test na COVID-19 koji uključuje i trošak testa) cijene 62,05 kn dok je i nadalje u primjeni postupak BAT bez troška testa (BT019) cijene 41,30 kn (kada su testovi distribuirani od strane Županijskih zavoda za javno zdravstvo).

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJTRAŽENIJI I U LJEKARNAMA Jesu li zaživjeli brzi testovi na koronavirus uz uputnicu? "Zdravstvena administracija mora jasno reći želi li da se ordinacije pretvore u testna mjesta"

Pročitajte i ovo Jedan od punktova za brzo testiranje na COVID-19 u Parku Stara Trešnjevka Bez uputnice i besplatno Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj"

Testiranje brzim antigenskim testom (oba navedena postupka) će ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece biti plaćeno izvan maksimalnog iznosa sredstava za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka (limita) utvrđenog u skladu sa sklopljenim ugovorima o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja", navodi se u priopćenju iz HZZO-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene