Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s koronavirusom

Je li dijaspora poslušala upute Stožera? Ministar Davor Božinović otkrio koliko se Hrvata vratilo u domovinu uoči Uskrsa

Davor Božinović
Davor Božinović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović - 2 Davor Božinović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović - 3 Galerija 1/5 >>
Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u Dnevniku Nove TV je komentirao najnovije informacije o borbi Hrvatske protiv epidemije koronavirusa.

U razgovoru s reporterom Andrijom Jarkom ministar Božinović je otkrio nalazi li se Hrvatska trenutno u najkritičnijem razdoblju epidemije te razmišlja li se o pooštravanju mjera.

Pročitajte i ovo Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti" Davor Božinović Plan B? Božinović o legitimitetu Stožera: "Ne želim prejudicirati odluku, ali nećemo dopustiti da izgubimo kontrolu i popustimo pred epidemijom"

Na pitanje zabrinjavaju li ga podaci iz Dalmacije, Božinović je odgovorio kako bi bilo puno bolje da nije došlo do proboja u domovima za starije.

"Stožer je izdao nove upute za sve domove za starije. U tom dijelu moramo učiniti sve što možemo. Domovi su se dosta dugo dobro držali. Treba vidjeti kako je virus došao u domove i napraviti sve kako bi se rizik sveo na minimum", rekao je Božinović.

Rekao je da u zadnja četiri dana u prosjeku oko 700 Hrvata ušlo u Hrvatsku te je dijaspora očito poslušala savjete Stožera da se ne vraćaju u domovinu. U isto vrijeme prošle godine taj je prosjek bio 42 tisuće. U zadnja četiri dana smo tako mogli očekivati 170 tisuća Hrvata, a stiglo ih je svega par tisuća, u što treba ubrojiti i one koji su došli putem organizirane repatrijacije. Ponovio je i kako su svima uzeti brisevi te im je određena mjera samoizolacije.

Na pitanje jesmo li doživjeli vrhunac epidemije, Božinović je rekao kako je trenutni rezultat zasluga svih koji se pridržavaju mjera.

"Pitanje fizičke distance i pridržavanje svih ostalih mjere je način na koji se možemo s ovime nositi", rekao je ministar.

Upitan hoće li doći do pooštravanja mjera, Božinović je kazao kako pokušavaju sve kako ne bi bilo represivnih mjera.

"Nadamo se da ih neće biti, jer se naši građani uglavnom pridržavaju mjera", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene