Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će gužve pred kamerama

Plenković i Milanović spremni su javno se cijepiti. Provjerili smo što kažu bivši predsjednici, ali i političari koji su preboljeli koronu

Predsjednik republike Zoran Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti protiv COVID-a, a osobno je spreman i javno se cijepiti kako bi primjerom pokazao važnost cijepljenja, rekao je u petak Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić. Na javno cijepljenje spreman je i premijer Andrej Plenković.

"Predsjednik Zoran Milanović je mišljenja da bi se svi trebali cijepiti, računa pri tome na građansku odgovornost i svijest, a spreman je i javno se cijepiti kako bi svojim primjerom pokazao važnost cijepljenja", odgovorio je Jelić Hini na pitanje je li se hrvatski predsjednik spreman javno cijepiti protiv COVID-a.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Lijekovi protiv koronavirusa - 4 Gubimo ogroman novac Hrvatskoj i dalje stižu stotine tisuća doza cjepiva protiv korone: "Ugovori s proizvođačima napravljeni su da idu njima u korist"

Javno se cijepiti prvog dana cijepljenja spreman je i premijer Andrej Plenković. 

"S obzirom na to da očekujemo da će do dolaska cjepiva predsjednik Vlade biti jedan od onih koji su preboljeli COVID-19, on će, kao što je danas rekao i ministar Beroš, oko trenutka cijepljenja obaviti nužnu konzultaciju s liječnicima.

Napominjemo da su prioritetne skupine zdravstveni djelatnici, korisnici i zaposlenici domova za starije te osobe starije životne dobi i kronični bolesnici. Nakon što Europska agencija za lijekove odluči odobriti cjepivo, Vlada će organizirati proces distribucije prvih 125.000 doza, a cjepivo će biti besplatno za hrvatske građane.

Vlada, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremaju kampanju s ciljem da sve informacije o cjepivu budu transparentne, jasne i znanstveno utemeljene kako bi se hrvatskim građanima objasnilo koje su koristi cjepiva i kako ih ono može zaštititi od bolesti", poručeno je iz Vlade

Kako bi građane potaknuli na cijepljenje protiv koronavirusa, bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton izjavili su da su spremni javno se cijepiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna cijeli dokument Zašto cjepivo? Kad dolazi u Hrvatsku? Je li sigurno? Odgovori na sva pitanja o cijepljenju protiv korone

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SIGURNOST PRIJE SVEGA Plenković: ''Mjere Vlade usmjerene su na spašavanje ljudskih života i očuvanje ekonomskog poretka''

Bivši predsjednici su složni

Ni naši bivši predsjednici ne dvoje. Ivo Josipović bi javno primio cjepivo - ako Stožer procijeni  da im je potrebna njegova pomoć.

Stjepan Mesić poziva na odgovorno ponašanje.

„Ja sam spreman se cijepiti pred javnošću, jer to očekujem i od svih drugih u Hrvatskoj“; poručio je Mesić.

Kolinda Grabar-Kitarović također će se cijepiti.

„ Ja i moja obitelj - svi se cijepimo, ja se cijepim od 93. protiv gripe. Iako sam tada imala 25 godina teško sam je podnijela“; kaže bivša predsjednica.

I šef SDP-a želi primiti cjepivo, ali nakon onih kojima je to potrebnije. No, političari nisu jedinstveni.

„Ja sam u ovom trenutku imun što se tiče mogućnosti zaraze, a vidjet ću u perspektivi hoću li se cijepiti“, kaže Mostovac Nikola Grmoja.

Tomislav Tomašević iz stranke "Možemo" će se cijepiti dok se Hrvoje Zekanović koji je prebolio koronu pita zašto bi se cijepio ako ima imunitet.

Miroslav Škoro također je prebolio koronu te se pita je li ovo dovoljno vremena da bi se istražilo što taj virus čini, a pogotovo cjepivo.

„Kako sam u specifičnim zdravstvenim okolnostima, ja ću se savjetovati s liječnicima“, poručuju Škoro.

 

Cijepit će se i Milorad Pupovac, a za to su spremni i ministar rada Josip Aladrović i ministrica Nikolina Brnjac.

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv COVID-a, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi.

Spremnost da se javno cijepe danas su izrazili i vodeći ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene