Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošit će 9000 doza

Masovno cijepljenje započelo u Osijeku, i to na tri punkta: "Jedva sam dočekao s oduševljenjem da dođem na red"

Aktualno Galerija Masovno cijepljenje u Osijeku - 4 Masovno cijepljenje u Osijeku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Osijeku - 1 Masovno cijepljenje u Osijeku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Osijeku - 2 Masovno cijepljenje u Osijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Osijeku - 3 Masovno cijepljenje u Osijeku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mato Lukić Galerija 1/5 >>
Prvo masovnije cijepljenje počelo je i u Osijeku. Cijepe su se stariji građani te oni koji spadaju u ugrožene skupine građana. Do kraja idućeg tjedna trebalo bi biti potrošeno oko devet tisuća doza cjepiva.

U Osijeku su organizirana tri punkta i započelo je masovnije cijepljenje građana starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Cijepljenje je počelo na punktovima zbog isporuke većeg broja doza cjepiva, a do kraja idućeg tjedna trebali bi dobiti ukupno devet tisuća doza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih Prvo masovnije cijepljenje na zagrebačkom velesajmu - 1 Zasad stariji sugrađani Odaziv na cijepljenje danas dobar, prolazila i AstraZeneca: "Ne vrijedi odbijati. Moram opet čekati. Onda radije sad"

Iz županije najavljuju kako će u trećoj fazi cijepljenja, kada na red dođe aktivno radno stanovništvo, otvoriti 26 punktova. Cijepljenje danas traje cijeli dan od osam ujutro do devetnaest sati.

"Mama je dobila poziv prije dva dana od liječnika obiteljske medicine. Navodno to ide sve jako brzo, vidjet ćemo“, rekao je naš sugovornik. "Jedva sam dočekao s oduševljenjem da dođem na red“, dodao je drugi Osječanin.

"Ovim prvim danom masovnijeg cijepljenja obuhvaćeno je 69 ordinacija sa šireg područja grada Osijeka, što znači da je svaka ordinacija dobila do petnaest termina za svoje pacijente“, zaključio je ravnatelj doma zdravlja u Osijeku Mato Lukić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene