Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMAŽU DJELATNICI S DRUGIH ODJELA

Pogoršava se stanje s koronom u Splitu: "Nikad nije bilo gore. Sve je više mladih, situacija nije dobra"

Aktualno Galerija +0 Toni Kljaković Gašpić Galerija 1/1 >>
U splitskoj bolnici sve je više pacijenata kojima je potrebna pomoć zbog zaraze koronavirusom. Sve je više mladih, a visoka temperatura i otežano disanje glavni su razlozi hospitaliziranja.

Stanje s koronavirusom i u Splitu se ovih dana pogoršava. U bolnici je više od 160 ljudi na liječenju, a 20 na respiratoru. Reporterka Sofija Preljvukić razgovarala je s anesteziologom Tonijem Kljakovićem Gašpićem.

''Možemo reći da nije bilo nikad gore u ovih godinu dana otkad traje epidemija. Naime, imamo 20 plus bolesnika, bliže brojci 30. Sve više mladih ima u usporedbi s ovim prvim, drugim valom, tako da nije situacija dobra'', komentirao je.

Otežano disanje i povišena temperatura glavni su razlozi zašto pacijenti dolaze u bolnicu, a najgore je kada čovjek ne može doći do kisika unatoč liječenju. ''Teško je, ta spoznaja bolesnika kad je svjestan da bez respiratoru mu nema pomoći, pokušava se nekako i dalje boriti, sam disati, da ne dođe do tog ishoda'', objasnio je anesteziolog.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) OTKRIO SVE Nakon snimke objavljene u Provjerenom, u kojoj je svjedok priznao da je lagao na sudu ne bi li spasio Kalmetu zatvora, o svemu se oglasio i DORH

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD JUČER NOVE MJERE Gužve na Bregani: Unatoč mjerama, turisti dolaze u Hrvatsku provesti uskrsni odmor

Za bolesnike su zaduženi i zaposlenici drugih odjela splitske bolnice jer pacijenata ima jako puno. ''To je jedan multidisciplinarni pristup, još uvijek uspijevamo to držati pod kontrolom'', rekao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene