Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 424 novooboljele osobe, 22 preminule. Jedna županija ima samo jedan novi slučaj zaraze, ali i stotu žrtvu koronavirusa

Koronavirus, ilustracija - 4
Koronavirus, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je o još 424 nova slučaja zaraze koronavirusom i 22 smrtna slučaja.

* Potvrđena još 424 nova slučaja

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminule 22 osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:11 Ličko-senjska županija bilježi šest novooboljelih osoba od koronavirusa te je jedna osoba preminula. Testirane su 32 osobe, a na liječenju u gospičkoj bolnici nalazi se sedam osoba. Trenutno je aktivno 59 slučajeva.

12:18 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 15 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je pet osoba iz Nove Gradište, tri iz Slavonskog Broda, dvije iz Rešetara i po jedna osoba iz Bebrina,Garčina, Klakara, Stare Gradište i Starog Petrovog Sela.

11:39 Od ukupno 642 obrađena testa,  danas je 84 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, a tri su osobe preminule, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula su tri muškarca u dobi od 68, 78 i 92 godine.

Zaraženo je 38 osoba iz Splita, 11 iz Kaštela, po pet iz Omiša i Solina, po tri iz Makarske, Trogira, Klisa i Tučepa, po dvije iz Trilja, Marine i Muća te po jedna osoba iz Imotskog, Sinja, Visa, Brela, Dicma, Milne i Postire.

11:27 U Zadarskoj su županiji 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula je 74-godišnja žena i 76-godišnji muškarac.

Među novozaraženima je osam osoba iz Zadra, po dvije iz Biograda, Novigrada, Pašmana i Sukošana te po jedna osoba iz Benkovca, Nina, Bibinja, Kala, Pakoštana, Polače, Poličnika i Povljane.

11:21 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 11 novih osoba pozitivnih na koronavirus. priopćio je nadležni Stožer civilne zaštite.

Tri zaražene osobe su iz Bedekovčine, po dvije iz Krapine i Svetog Križa Začretja, a po jedna je osoba iz Budinščine, Huma na Sutli, Krapinskih Toplica i Marije Bistrice.

11:17 U Varaždinskoj županiji evidentirano je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:13 U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirano je ukupno 16 novooboljelih osoba, među kojima je 15 slučajeva potvrđeno PCR metodom testiranja, a jedan brzim antigenskim testom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminuo je jedan muškarac u dobi od 90 godina.

11:03 U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 38 osoba, izvijestili su u subotu iz Županije.

10:57 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 424 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2904
Među njima su 1143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 106 pacijenata.

Preminule su 22 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 235126 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5144 preminulo, ukupno se oporavilo 227 078 osoba od toga 453 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 14 315 osoba.

Do danas su ukupno testirane 1 223 360 osobe, od toga 5 605 u posljednja 24 sata'', priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:32 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 19 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

10:30 Na području Primorsko-goranske županije danas je 29 novooboljelh i 25 ozdravljenih osoba, a ukupno su tijekom jučerašnjeg dana obrađena 474 uzorka, javio je županijski Stožer. Preminula je jedna osoba.

10:27 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čeg su 23 utvrđena brzim antigenskim testom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o po 16 osoba iz Dubrovnika i Konavala, pet iz Ploča, po dvije Lumbarde, Metkovića i Župe dubrovačke te jednoj osobi iz Korčule.

 

9:37 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je pet novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je jedna osoba

Po jedna novozaražena osoba je s područja Bjelovara, Garešnice, Daruvara, Grubišnog Polja te općine Veliko Trojstvo.

9:32 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 18 novih slučajeva bolesti COVID-19.

9:17 Na području Požeško-slavonske županije na posljednjem je testiranju obrađeno 111 uzoraka, od kojih su četiri pozitivna, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:12 U Osječko-baranjskoj županiji na koronavirus je testirano 236 uzoraka, od kojih je devet pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je jedna osoba u dobi od 68 godina.

Dvije novopozitivne osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Belog Manastira, Belišća, Čepina, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova i Našica. 

9:10 U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirano je 48 osoba, a samo je jedan novi slučaj zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula je jedna žena (1934. godište). Ona je 100. žrtva korona virusa na području ove županije, Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

9:08 U posljednja 24 sata u Istri je ispitano 276 uzoraka briseva na COVID-19, među kojima je devet novozaraženih osoba, izvijestio Stožer civilne zaštite Istarske županije.

U Općoj bolnici Pula je preminula jedna osoba koja je bila 1943. godište.

9:06 Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježenoi je četrnaest novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o četiri osobe s područja Petrinje, po tri iz Siska i Popovače, dvije osobe iz općine Velika Ludina, te po jedna osoba s područja Novske i Martinske Vesi.

8:53 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba od kojih je sedmero pozitivnih na PCR testiranju, a 12 na brzom antigenskom testu, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirane su 244 osobe.

Šestero novooboljelih je iz Vinkovaca, po dvoje iz Vukovara i Jarmine te po jedna osoba iz Bršadina, Babine Grede, Novih Mikanovaca, Trpinje, Gradišta, Ivankova, Cerne, Gunje i Šiškovaca.

 

7:53 Danas stiže cjepivo AstraZenece. Već od ponedjeljka počinje cijepljenje. Nacionalni stožer objavio je tko će se tim cjepivom cijepiti. >> Opširnije.

7:50 Slovenska vlada je izmijenila odluku prema kojoj su dnevni radni migranti trebali imati negativan test na koronavirus i obnavljati ga svakih sedam dana. >> Opširnije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene