Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Loše vijesti: Čak pet osoba u Splitu preminulo od koronavirusa, nova žrtva i u Koprivnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitsko-dalmatinskoj županiji preminulo je pet osoba u posljednja 24 sata, među kojima je i troje korisnika domova za starije. Preminula je i osoba iz koprivničkog doma. U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata oboljelo 9 ljudi, a svi su iz Splitsko-dalmatinske županije.

 * Koronvirusom je u Hrvatskoj 2085 zaraženih

Pročitajte i ovo Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke: Preminulo je još devet osoba Slika nije dostupna pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

* Ozdravilo ih je 1421 

* Preminulo 75 ljudi

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:22 Najmlađi pacijent koji je obolio od koronavirusa u Hrvatskoj, tromjesečni dječačić iz Barilovačkog Leskovca, službeno je ozdravio od bolesti COVID-19.

Cijelu priču pročitajte ovdje.

14.00 U tijeku je konferencija Nacionalnog stožera. U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata 9 oboljelih.

Sve pratite ovdje.

13.53 Svih 17 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana je negativno. U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet.

12:53 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Još su četiri osobe ozdravile i trenutno je na području ove županije još šest aktivnih slučajeva.

11:52 Prema izvješću KBC-a Split preminulo je 5 osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici, a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju, izvijestio je Stožer Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 9 je novooboljelih osoba zaraženih korona virusom i to iz Splita 3, Solina 2, Makarske 1 (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja 1, Podbablja 1 i Omiša 1. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama 4 osobe su zdravstveni djelatnici, od čega 3 medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti. Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan.

Od novooboljelih osoba 4 osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 9 osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 8 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

11:40 Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121.

Dosad je izliječena 81 osoba, a tijekom posljednja 24 sata njih 4. Do sada je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 9, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalaze 123 osobe, što je za 10 više. Riječ je o 8 osoba koje su kontakti oboljelih, a ostale osobe su stavljene u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došle iz inozemstva.

11:28 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 1.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U posljednja 24 sata nije bilo novih zaraženih osoba koronavirusom, što je već treći dan za redom. Izliječeno je još sedam osoba. 

11:25 Nema novooboljelih ni u Varaždinskoj županiji, objavio je varaždinski stožer.

U toj je županiji ukupno oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s područja županije. 

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi višeod 1800 osoba zbog veliki broj dolazaka iz inozemstva.

10:40 U Virovitičko-podravskoj županija nema novozaraženih osoba, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U zadnjih 24 sata, testirano je 28 osoba, a do sada je ukupno testirano 548 osoba.

Na području županije je još uvijek šest osoba zaraženih koronavirusom, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja korona virusa, na području VPŽ jedna osoba se oporavila i ozdravila.

10:22 U Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom. Ozdravile su tri osobe. Trenutno je u županiji 29 oboljelih, a ozdravila je 41 osoba. 

10.00 Ni u Požeško-slavonskoj županiji danas nema novooboljelih. 

9:57 "U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije uzeto je 25 briseva, od kojih je 19 bilo negativno, dok rezultate 6 uzoraka još čekamo", javljaju iz tog stožera.

Zaprimili su 12 negativnih nalaza briseva iz proteklih dana, dok se jedan još čeka.

"Ozdravilo je šest novih osoba te je sada ukupan broj ozdravljenih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 70. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 67", kažu.

9:52 U zadnja 24 sata u Istri je ispitano 47 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno 83 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

9:46 U Karlovačkoj županiji jučer su testirane 43 osobe i svi pristigli nalazi su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su dvije osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, 7 osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 20 osoba je do sada izliječeno.

Ukupno je testirano do sada 1438 osoba, a danas će biti još 20-ak testiranja.

9:36 "Drugi dan za redom nemamo novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je 89 osoba, od kojih se 46 oporavilo", javljaju iz Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su tri pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 81 osoba, od čega je 44 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1433 uzoraka.

9:30 Na području Zadarske županije šesti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj od početka epidemije i dalje 85 zaraženih koronavirusom. Izliječene su 42 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je i dalje troje pacijenata. Dvoje lakših pacijenata je u bolnici u Biogradu koji bi tijekom jutra trebali biti otpušteni te bi bolnica trebala početi s pripremama za normalno funkcioniranje.

8:40 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirano je 9 osoba. Za šest osoba stigli su negativni nalazi, a za njih troje još se nalazi očekuju.

U ovoj županiji već 16 dana za redom nema novozaraženih, a od početka pandemije bilo je 10 oboljelih. Dosad je sedam osoba ozdravilo. 

8:00 Na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirat će e-prosvjed pod nazivom "Radnicima hvala - ali prvo prava!" putem internetske platforme Zoom. Više o tome čitajte ovdje.

7:00 Od ponedjeljka ponovno možemo kod liječnika, no uz nova pravila. Zdravstveni sustav priprema se za normalizaciju rada. Slažu se novi rasporedi, a pacijente čeka i novi sustav naručivanja. Više nego ikada trebat će se naoružati strpljenjem. 

Koja su pravila čitajte ovdje

6:30 Trenutačno je potvrđeno 2076 oboljelih kod koronavirusa. Preminulo je šezdeset i devet osoba, a 1348 osoba se oporavilo. U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze Covidom-19, dok je dvoje ljudi umrlo.

6.00 Vlada je u četvrtak predstavila plan reformi, ali najavila i projekcije pada BDP-a od 9,4 posto. 

Od ponedjeljka bi trebala početi druga faza relaksacije mjera. Osim zdravstvenog sustava koji će se početi normalizirati, dozvolit će se rad uslužnim djelatnostima. 

Hrvatski Zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne upute za rad frizerskih salona i brijačnica.

Više o tome ovdje.

5:30 Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom vjerskih okupljanja u kojima ističu potrebu da njihovo trajanje bude skraćeno, da se osigura fizičko distanciranje sudionika kao i pojačana higijena osoba i prostora. (Hina)

Više o tome ovdje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene