Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FACEBOOK STRANICA SSSH

Međunarodni je praznik rada - ove godine bez graha, ali uz virtualni prosvjed "Radnicima hvala - ali prvo prava!".

Na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirao e-prosvjed pod nazivom "Radnicima hvala - ali prvo prava!".

Savez samostalnih sindikata Hrvatske ove godine prvi put u povijesti povodom Međunarodnog praznika rada 1. svibnja organizira e-prosvjed, s obzirom na to da epidemija koronavirusa ne dopušta održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga prosvjeda.Na ovaj se način, poručuju, žele usprotiviti najavama izmjena Zakona o radu.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Virtualni prosvjed održava se na platformi Zoom od 11 do 12 sati, a prenosi se i na stranici SSSH-a na Facebooku.

U virtualnom prosvjedu radnici svjedoče o utjecaju krize na njihov rad i radna mjesta, a vodstvo SSSH-a govorit će o njihovim zahtjevima i viziji rada i svijeta po mjeri čovjeka i budućnosti koja nas čeka kad najgori dio epidemije prođe.

U Zoom razgovoru jedan medicinski djelatnik rekao je kako ih je epidemija dočekala nespremne. Da u početku nisu imali adekvatnu opremu, da ih se u pojedinim ustanovama tjeralo na godišnji. 

I u pojedinim komunalnim društvima bilo je kršenja radničkih prava, rečeno je. 

SSSH za Međunarodni praznik rada želi poslati poruku kako je ova kriza prilika da se jasno kaže da nema povratka na staro, da je vrijeme za novu paradigmu društvenog i ekonomskog razvoja. (Hina, M.T.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene